PFM | Pilotentekort bij Insel Air ‘eind volgende maand opgelost’

Versoepeling toelatingseisen InselAir | Foto Antilliaans Dagblad

Versoepeling toelatingseisen InselAir | Foto Antilliaans Dagblad

Door de versoepeling van de toelatingseisen heeft Insel Air een groep van ervaren piloten weten aan te trekken. Hierdoor zal eind volgende maand het acute pilotentekort zijn opgelost.

Het gaat om tijdelijke buitenlandse krachten. In de tussentijd zullen de huidige co-piloten worden opgeleid tot captains, waardoor er over vijf maanden weer een lokale crew is. Dat meldt de Amigoe. Insel Air zal vervolgens op zoek gaan naar nieuwe co-piloten.

Momenteel is de situatie dus nog hetzelfde: er doen zich door het tekort aan piloten veel vertragingen voor, ‘maar de oplossing is er’, meldt directeur Edward Heerenveen.

De versoepeling van de toelatingseisen is doorgevoerd nadat minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer liet weten dat de aanpassing het proces van veiligheidscategorie 2 naar 1 niet in gevaar zal brengen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “PFM | Pilotentekort bij Insel Air ‘eind volgende maand opgelost’

 1. Met de AA vliegen ? Wat erg man.

 2. 140 gulden goedkoper maar je moet op Hato wel 40 Dollar betalen (en bij AA niet).

  Daarnaast heb je kans dat je je connecting flight mist in Miami of in het geval dat je meteen door wil reizen naar Orlando is de kans groot dat je te laat aankomt en niet je bij je hotel aankomt op de dat van reizen.

 3. gisteren mijn reisagent laten boeken voor miami: “meneer, vliegt u niet liever met Insel dan met American? ze hebben een aanbieding, scheelt u 140 piek”
  ik: onder geen enkele voorwaarde, al zou het 500 piek schelen.

 4. Ik vlieg niet meer met Insel Air na een vertraging van 10 uur zonder enige uitleg of vergoeding.

  Maar van een directeur die Stella van Rijn als bed- en tafelgenote kiest kun je niet verwachten dat hij wel kieskeurig is bij zijn vliegtuigen en piloten.

  Het is wachten tot het vreselijk fout gaat. Van werknemers hoor je ook alleen maar negatieve berichten over hun bedrijf, de veiligheid en de financiele problemen.

  Maar zolang Anthony ‘Centje’ Cijntje, die in de Raad van Commissarissen van Girobank ook Eric Garcia erop los liet frauderen, de cijfers van Insel ‘controleert’ komt de porkeria daar niet naar buiten.

 5. Versneld doorstromen van co-piloot naar gezagvoerder. Dat kan alleen maar op Curaçao. Je moet voldoen aan het aantal vlieguren. In Europa wordt niet meer gevlogen met deze oude zooi. Mag ook niet meer ivm milieu. Amerika heeft er onlangs nog 20 naar de sloop in de woestijn gebracht. Geen enkel geciviliseerd land wil nog met deze oude meuk vliegen. Wat je nu dus als piloot krijgt zijn afdankertjes die nergens anders aan de bak komen. De problemen worden dus alleen maar groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *