PFM | PNP woedend over door PS gesteund intitiatief oppositie over commissie ‘Smart Zoning’

Ondermijning positie Suzy Camelia-Rőmer | Foto Persbureau Curaçao


Ondermijning positie Suzy Camelia-Rőmer | Persbureau Curaçao

De spanningen tussen de coalitiepartijen MAN, PAR en vooral PNP en PS lopen hoog op. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad.

De PS-fractie kwam gisteren met het initiatief van een ‘Tijdelijke Commissie Smart Zoning’ en kreeg hiervoor met de steun van oppositiepartijen MFK, KdNT, MP en onafhankelijk statenlid Eduard Braam een meerderheid in de staten.

Dit viel niet in goede aarde bij de PNP, die met Suzy Camelia-Romer de portefeuille van Ruimtelijke Planning heeft, waarover het gaat. De PNP is al nadrukkelijk bezig met de hervorming van het bestaande Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP).

De actie van PS-Statenleden Melvin ‘Mac’ Cijntje (de iniator) en Sherwin Leonora vloeit voort uit een motie van de oppositie eind november over aanpassing van het EOP, die ook al werd aangenomen met de steun van PS-lid Cijntje.

Door het initiatief om te komen tot de commissie heeft het vertrouwen, met name bij de PNP een flinke deuk opgelopen. Die neemt de kwestie dan ook hoog op en hield gisteren intern een spoedvergadering.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | PNP woedend over door PS gesteund intitiatief oppositie over commissie ‘Smart Zoning’

  1. Veel commissies die veel geld vangen maar niets doen

  2. Het woorden van het jaar op Curacao : commissie en miljoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *