PFM | Prachtige afsluiting karnaval 2017

Marcha di Despedida | Foto Extra

Gisteravond is het karnaval traditiegetrouw met een laatste feestelijke parade in de avonduren afgesloten, de Marcha di Despedida. De traditionele verbranding van Rei Momo betekende het definitieve einde van karnaval 2017.

De kinderen hadden afgelopen maandag al hun afscheidsparade. Vandaag halen de deelnemers een askruisje en is de vastenperiode begonnen. De politie heeft tijdens karnaval veel te maken gehad met geweld, bedreiging en agressiviteit.

Tijdens de Tienerparade en de Gran Marcha werden onder de toeschouwers veel aanhoudingen verricht wegens illegaal vuurwapen- en drugs bezit, ook vond er in meerdere gevallen agressie plaats tegen de politie. Gisteren werd door de politie nog een persconferentie ingelast om de feestvierders op te roepen het ook een feest te houden tijdens de laatste karnavalsavond.

Voor de agenten eindigt het werk niet wanneer de optocht is afgelopen. “Dan begint het after-karnaval met tientallen meldingen van huiselijk geweld, agressie en vernielingen door personen onder invloed en schiet- en steekpartijen”, aldus woordvoerder van de politie Reginald Huggins. Ondanks alle incidenten kan worden teruggekeken op een zeer geslaagd en uitbundig karnaval.

Foto extra.cw

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *