PFM | Proces dood Mitch Henriquez in april van start

Twee vervolgde agenten onherkenbaar in rechtzaal | ANP

Het proces tegen de twee Haagse agenten die vervolgd worden voor de dood van Mitch Henriquez in juni 2015, gaat in april van start. De advocaten van de nabestaanden van Henriquez hadden om uitstel gevraagd, maar dat is door de rechtbank afgewezen.

Dat meldt de NOS. Bij de fatale aanhouding van Henriquez waren vijf agenten betrokken. Het Openbaar Ministerie vervolgt twee van hen. De drie anderen hebben volgens het OM geen strafbare feiten gepleegd. Tegen hen heeft de politie wel disciplinaire maatregelen genomen.

Om het Openbaar Ministerie te dwingen ook de drie andere agenten te vervolgen, zijn de nabestaanden een procedure gestart bij het gerechtshof. Dat doet naar verwachting eind maart uitspraak. De rechtbank besloot ook dat tijdens het proces de stemmen van de twee vervolgde agenten mogen worden opgenomen.

Om te voorkomen dat hun identiteit bekend wordt, was al bepaald dat ze tijdens hun proces afgeschermd worden en hun stem wordt vervormd. Ook worden ze aangeduid met de codenamen DH01 en DH02. Ze waren vandaag bij de pro formazitting ook onherkenbaar.

Foto ANP

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *