PFM | Regering Eman neemt met koop raffinaderij ook zwaar vervuilde grond over

Valero is de huidige eigenaar en zal de fabriek volgens minister de Meza verkopen aan de overheid voor een symbolisch bedrag, namelijk 1 gulden

Valero, de huidige eigenaar en zal de fabriek voor 1 gulden verkopen aan de overheid

De deal met Citgo over de lease van de raffinaderij in San Nicolas op Aruba is gisteren officieel bevestigd door premier Mike Eman en minister voor Energie Mike de Meza.

Eerder vrijdag maakte regeringsadviseur Richard Arends het nieuws al bekend. Valero is de huidige eigenaar en zal de fabriek volgens minister de Meza verkopen aan de overheid voor een symbolisch bedrag, namelijk 1 gulden of dollar. Het zogenoemde schoonmaakfonds met nu zo’n 19 miljoen florin erin wordt ook overgedragen. Want, zo meldt Caribisch Netwerk, de overname van de Valero raffinaderij betekent ook de overname van zwaar vervuilde grond. Voor een schoonmaak is volgens De Meza nog 20 tot 30 miljoen dollar nodig en dan nog zal de grond nooit geschikt meer worden voor woningbouw, hooguit industrie. In tegenstelling tot vroeger gaat de raffinaderij niet meer draaien op stookolie maar op gas. Dat gaat via een pijplijn naar Paraguana, het dichtsbijzijnde stukje Venezuela, en dan naar de terminal in San Nicolas waar de raffinaderij staat.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *