PFM | Rellen bij parlementsgebouw Aruba

Rellen bij parlementsgebouw Aruba

Betogers boos over oprichting College financieel toezicht

Het was gisteren en vannacht onrustig op Aruba. De Staten van Aruba stemden gisteren over de wet om het College Arubaanse financieel toezicht op te richten. Het wetsvoorstel is aangenomen met 13 tegen 8 stemmen.

Dat was reden voor betogers om in actie te komen. Honderden demonstranten, vakbonden en oppositie-partij MEP menen dat Aruba zijn onafhankelijkheid heeft verloren als gevolg van de lakse financiële opstelling van premier Mike Eman.

Overdag was het al onrustig bij het parlementsgebouw. Er werd geduwd en getrokken en er is met pepperspray gespoten. ’s Nachts sloeg de vlam in de pan en is er brand gesticht voor het parlementsgebouw in Oranjestad. Tenminste tien Arubanen zijn aangehouden en twee agenten raakten gewond.
Foto: Noticia Cla

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Rellen bij parlementsgebouw Aruba

  1. joop van Meel

    De Mep prominenten zijn de grote aanstichters van deze ongeregeldheden terwijl ze zelf tijdens hun regeerperiode ook een berg schulden hebben gecreëerd. Maar ja dit is wat je noemt goedkope politiek bedrijven. Tijd voor nieuwe politieke partijen. Geef de partij RED van Rudy Lampe een kans bij de volgende verkiezingen.

  2. Abraham Mossel

    En Gerrit de Raaf zou het een staatsgreep noemen.

  3. Dom volk.

    Anthony Godett zou het een revolutie noemen,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *