PFM | Rojer en Bertens in supertiebreak uitgeschakeld

Kiki Bertens en Jean Julien Rojer

Kiki Bertens en Jean Julien Rojer

Kiki Bertens en Jean Julien Rojer hebben op de Olympische Spelen een plek in de kwartfinale uit handen gegeven. Tegen Venus Williams en Rajeev Ram kreeg het Nederlandse gelegenheidsduo twee wedstrijdpunten, maar faalde in het zicht van de haven.

Bij een stand van 7-6 en 6-5 in hun voordeel kregen Bertens en Rojer twee kansen om de partij af te maken. Maar juist op dat moment speelde Venus Williams haar sterkste spel. De Amerikanen wonnen vervolgens de tweede tiebreak (3-7). Daardoor moest een supertiebreak de beslissing brengen.

In het slot van de partij produceerde Rojer enkele onnodige fouten, waardoor op het scorebord al snel 4-9 stond. Dat betekende vijf wedstrijdpunten voor Williams en Ram. Toch werd het nog spannend. Een misser aan het net van Bertens betekende bij 8-9 pas het einde voor het Oranje-duo.

Het tennistoernooi liep voor Nederland zo uit op een deceptie. Eerder werden Bertens en Robin Haase al in de eerste ronde van het enkelspel uitgeschakeld. Ook het dubbelteam Rojer/Haase overleefde de eerste schifting niet.

Foto NOS

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *