PFM | Rojer en Haase leggen het af tegen Nadal en Lopez

Rojer en Haase leggen het af tegen Nadal en Lopez

Rojer en Haase leggen het af tegen Nadal en Lopez

Jean Julien Royer (foto) en Robin Haase liggen uit het Olympisch tennistoernooi. Gisteren ging het in de eerste ronde mis tegen het sterke Spaanse duo Rafael Nadal en Marc Lopez: 6-4, 6-4.

In de openingsset werd de service van Rojer meteen gebroken en dat leverde de Spanjaarden uiteindelijk setwinst op. Nadal had het erg moeilijk toen hij voor de set serveerde, maar Haase miste een hoge volley om op 0-40 te komen. Even later konden de Nederlanders het enige breakpoint in deze tiende game niet benutten (6-4).

Nadal, die gisteren ook al een partij in het enkelspel had gewonnen, kwam in set nummer twee pas echt op stoom. Zijn snoeiharde groundstrokes en passeerslagen waren menigmaal veel hard voor Haase en Rojer. Aan niets was te merken dat de befaamde Spanjaard ruim drie maande uit de roulatie was wegens een blessure aan zijn linkerpols.

De Nederlanders bleven in die tweede set lang in de race, maar bij 4-4 ging het helemaal mis. Haase sloeg tweemaal een dubbelfout en Rojer mist een eenvoudige smash. Daardoor werd de beslissende break voor de Spanjaarden een feit, want Nadal serveerde de wedstrijd koeltjes uit.

foto NOS

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *