PFM | Schram: reactie op aangifte ‘landverraad’ Schotte in mei

Schram: reactie op aangifte 'landverraad' Schotte in mei | Persbureau Curacao

PG Schram: reactie op aangifte ‘landverraad’ Schotte in mei | Persbureau Curacao

Procureur-generaal Guus Schram verwacht dat hij medio volgende maand meer kan zeggen over de aangifte van 30 ‘bezorgde burgers’ over ’landverraad’, onder anderen gepleegd door ex-premier Gerrit Schotte. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De aangifte werd in februari ingediend en gaat over het platleggen van de Veiligheidsdienst Curaçao. De toenmalige premier probeerde onder meer via diverse hoofden en ‘crisismanagers’ de netwerkbeheerders te dwingen de inlogcodes te krijgen tot alle inlichtingen van de VDC. Dat gebeurde al vlak na het aantreden van het kabinet-Schotte eind 2010.

Volgens de burgers die aangifte hebben gedaan was dat mede bedoeld om de negatieve screening van diverse ministers te saboteren. Ook moest hoofd van de veiligheidsdienst Edsel Gumbs het veld ruimen en plaats maken voor wat genoemd wordt een ‘politieke vazal’.

Procureur-generaal Schram heeft gezegd de aangifte zorgvuldig te willen bestuderen. Die bestaat uit 14 pagina’s, 23 bijlagen en een cd met daarop alle documenten.

Bron: ParadiseFM

Dossier Veiligheidsdienst Curacao

2 Reacties op “PFM | Schram: reactie op aangifte ‘landverraad’ Schotte in mei

  1. PG Schram we wachten uw bevindingen met spanning af en hopen dat deze aangifte voldoende grond biedt tot vervolging.

  2. artikel 98 a van het wetboek van strafrecht kan iemand 15 jaar gevangenis straf opleggen of een geldboete van de categorie .
    Mocht Ome gerrit van de raven veroordeeld worden voor artikel 98a dan word het de celstraf want geld is al in beslag genomen door de belastingdienst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *