PFM | Sona: ‘Bouw HNO kan prima verder zonder Berenschot

De bouw loopt volgens planning en zal door een effectievere aanpak uiteindelijk geen vertraging oplopen, aldus het bestuurslid Doran van Sona

Bij de bouw van Hospital Nobo Otrobonda (HNO) is de deskundigheid van adviesbureau Berenschot niet meer nodig. Volgens Reginaldo Doran, bestuurslid van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen (Sona) kunnen taken in de huidige fase ook prima door andere deskundigen, zoals bedrijf AT Osborn, uitgevoerd worden.

Dit zei Doran gisteren in een persconferentie. Omdat Berenschot de besteding van een voorschot van 3,5 miljoen gulden voor het traject niet kan verantwoorden is de werkrelatie met het adviesbureau heroverwogen. Doran benadrukt dat dit geen gevolgen heeft gehad voor de voortgang van het project.

De bouw loopt volgens planning en zal door een effectievere aanpak uiteindelijk geen vertraging oplopen, aldus het bestuurslid van Sona. De bouw van het nieuwe ziekenhuis gaat zoals afgesproken door met dezelfde onderaannemers en dezelfde mensen die het werk uitvoeren.

De bedrijven worden alleen niet meer door Berenschot maar direct door Sona betaald. Voor het transitietraject van Sehos naar HNO heeft Sona inmiddels afspraken gemaakt met het Sehos zelf en met verpleegvakbond CBV, zei Doran.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Sona: ‘Bouw HNO kan prima verder zonder Berenschot

  1. Dat is niet een beslissing voor Sona, maar voor de minister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *