PFM | Statenleden beëdigd en nieuwe voorzitter en vice-voorzitter benoemd

In een toespraak wees de gouverneur er op dat het staatsbestel versterking behoeft, na onduidelijkheden en tegenstrijdigheden die afgelopen tijd aan het licht zijn gekomen.

Vanmorgen zijn 19 leden van de nieuwe Staten beëdigd door gouverneur Lucille George-Wout in het paleis, twee waren afwezig. Dat waren Amparo dos Santos en Menki Rojer, beiden van Korsou di Nos Tur.

In een toespraak wees de gouverneur er op dat het staatsbestel versterking behoeft, na de onduidelijkheden en tegenstrijdigheden die de afgelopen tijd aan het licht zijn gekomen. Ze noemde daarbij de Staatsregeling, het Kiesreglement en het Reglement van Orde van de Staten zelf. Tijdens de eerste zitting van het parlement die volgde op de beëdiging heerste een positieve sfeer. In tegenstelling tot eerdere keren stemden alle partijen in met de nieuwe Statenvoorzitter William Millerson die namens de PAR kandidaat was en vice-voorzitter Giselle McWilliam namens de MAN.

De gouverneur heeft vandaag ook Eugene Ruggenaath verzocht formateur te worden van het beoogde kabinet van PAR, MAN en PIN.

Op de foto de 19 Statenleden die zijn beëdigd, de griffier en gouverneur Lucille George-Wout

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “PFM | Statenleden beëdigd en nieuwe voorzitter en vice-voorzitter benoemd

 1. Amparo en Rojer schitterden van afwezigheid met als reden dat zij andere bezigheden hadden. Ongelooflijk. Wisten zij niet dat ze vandaag beëdigd zouden worden? Neem toch aan dat, als je echt serieus het land wilt dienen, vandaag zeker alle andere activiteiten bijzaak zijn.

 2. OMG, ziet we wel weer bijzonder ongeregeld uit. .

 3. Parlement van Curacao moet zijn regels nog een keer goed tegen het licht houden.
  Zodra er gedoe ontstaat rondom parlementariërs, of ze wel of niet veroordeelt zijn, ze moeten hun biezen pakken;klaar.
  Ze zijn een voorbeeld en het visite kaartje van een land.
  Mensen die in aanraking komen met politie en justitie hoort niet in een Parlement thuis.
  Gerrit Schotte hoort niet in het Parlement( ongeschikt)

 4. Menki is wel vaker afwezig. Ook bij de overheid waar hij een baantje kreeg door FOL medewerker te zijn staat Menki bekend als iemand die nooit op zijn werk verschijnt. Als hij er wel was had niemand idee wat hij daar uitspookte.

 5. Waarom zit een veroordeelde Gerrit schotte nog in de politiek-deze moet nu eens weggezet worden in het gevang waar hij thuishoort
  Belachelijk gewoon-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *