PFM | Steeds vaker coke tussen verhuisboedel

Sinds juli 2015 zijn in de Rotterdamse haven achttien zendingen aangetroffen in containers met verhuisboedel uit Curaçao.

Sinds juli 2015 zijn in de Rotterdamse haven achttien zendingen aangetroffen in containers met verhuisboedel uit Curaçao.

Drugscriminelen denken dat met het verstoppen van cocaïne in verhuisdozen ze een relatief veilige smokkelmethode hebben gevonden. Dat schrijft De Telegraaf.

Sinds juli 2015 zijn in de Rotterdamse haven achttien zendingen aangetroffen in containers met verhuisboedel uit Curaçao. Dat blijkt uit een analyse van het Hit en Run Container-team van douane, politie en justitie die is opgenomen in het strafdossier rond de corrupte douanier heeft de krant uitgezocht.

De cocaïne zat verstopt tussen meubels en verhuisdozen. Soms ging het om hoeveelheden van nog geen kilo, maar de grootste vangst betrof een partij in maart dit jaar. Toen zat in verhuisdozen 2900 kilo cocaïne. Het aantal vangsten van coke in verhuisboedel stijgt fors. Tussen begin 2012 en juli 2015 waren het er slechts negen, daarna waren het er in anderhalf jaar tijd dus 18.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *