PFM | Tegenvallers HNO vooral wegens het niet aanpassen van eisen aan al bebouwde lokatie

colon-afbraak-hno-foto-frans-bakker

Het nieuwe ziekenhuis was eerst gepland op het Amstelterrein, wat een greenfield-locatie wordt genoemd, een onbebouwd terrein. Daarna is het ontwerp verplaatst naar een brownfieldlocatie, Colon, met al bestaande bebouwing | Foto Frans Bakker

De tegenvallers bij de bouw van Hospital Nobo Otrobanda die in de tussentijdse rapportage van de evaluatiecommissie worden genoemd, hadden grotendeels voorkomen kunnen worden.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Het nieuwe ziekenhuis was eerst gepland op het Amstelterrein, wat een greenfield-locatie wordt genoemd, een onbebouwd terrein.

Daarna is het ontwerp verplaatst naar een brownfieldlocatie, Colon, met bestaande bebouwing, zonder dat daarbij het programma van eisen voor de bouw is aangepast. Met andere woorden: er is te weinig of geen rekening gehouden met de gevolgen van de bouw op een totaal anderssoortige locatie.

Naar de mening van de commissie is het nalaten van de aanpassing vooral stichting Sona aan te rekenen, die de verantwoordelijkheid heeft voor de bouw volgens de beheersovereenkomst.

Foto afbraak achterzijde winkelcentrum Colon (foto Frans Bakker)

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Tegenvallers HNO vooral wegens het niet aanpassen van eisen aan al bebouwde lokatie

  1. Enkele decennia geleden hadden we een nieuw ziekenhuis gratis gefinancierd (cadeau) kunnen krijgen vanuit Nederland, maar ja, we konden het zelf toch?

  2. Asjes

  3. Ach, we hebben er bijna een jaar of 50 over gedaan om eens te beslissen over een nieuw ziekenhuis, dat is ook de bouwval aan te zien die nu de naam “ziekenhuis” niet meer waardig is maar wel als zodanig moet functioneren. Een jaartje meer maakt op dat aantal dan ook niet veel meer uit… Toch?
    Tel eens al het geld op wat bespaart had kunnen worden indien we eerder hadden beslist, nog voor 10-10-10 bijvoorbeeld. We hadden wel bijna twee ziekhuizen kunnen bouwen voor dezelfde centen, helemaal als we het gekonkel en de pastechi schuiverij in het maar eindeloos durende voortraject in geld uitdrukken, want dat ook dat geld heeft gekost is overduidelijk. De kater van enkelen die nu met terreinen zitten welke kunstmatig te duur werden aangeschaft/verkocht zal ook best nog wel eens via de alhier zo overbekende trukendozen op de belastingbetaler verhaald worden. De gewone burger is hier altijd immers de dupe van het nooit eindigende gerotzooi en gekonkel op dit rotsje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *