PFM | ‘Tekort aan echte strafrechters’

Advocaten Eldon Sulvaran en Paula Jansen maken zich ernstige zorgen | Foto Sulvaran en Peterson advocaten

Advocaten Eldon Sulvaran en Paula Jansen maken zich ernstige zorgen over de werkwijze van de rechterlijke macht | Foto Sulvaran en Peterson advocaten

Advocaten Eldon Sulvaran en Paula Jansen maken zich ernstige zorgen over de werkwijze van de rechterlijke macht op Curaçao. Volgens het Antilliaans Dagblad trekken ze aan de bel en pleiten ze voor een meervoudige strafkamer en meer gespecialiseerde strafrechters.

De zorgen uiten ze in een brief aan de president van het Hof van Justitie. Zij stellen daarin dat het niet langer verantwoord is dat complexe strafzaken in eerste aanleg worden behandeld in een enkelvoudige kamer.

Volgens de advocaten is er door de organisatorische werkwijze van de rechterlijke macht een tekort aan ‘echte strafrechters’.

Bron: ParadiseFM
Dossier KFO

7 Reacties op “PFM | ‘Tekort aan echte strafrechters’

 1. En een kus van de juffrouw, zou Renée van Aller zeggen?

 2. ze hebben wel gelijk hoor, er word hier veels te laag gestraft.
  en er word nog veel te veel rekening gehouden met onze cultuur, maar die staat in geen enkel boek van strafrecht

 3. Tuna, een tien met een griffel !!! 🙂

 4. Op Curacao hebben we juist behoefte aan een ander soort advocaten lijkt mij, die dus niet elke recht toe recht aan zaak verheffen tot een drama, al dan niet politiek getint. We hebben behoefte aan advocaten die zich domweg aan de feiten houden en niet de meest waanzinnige theorieën aan een simpele zaak waarin domweg de kluit wordt belazerd proberen op te hangen. We hebben hier behoefte aan realistische advocaten, die niet bakken vol met belastinggeld verknoeien door maar op de voorhand kansloos rechters te wraken en zaken maar proberen te rekken en nogmaals te rekken en voor te laten komen en te herhalen met allerlei volkomen stompzinnige argumenten welke niets maar dan ook helemaal niets met ‘de daad” zelf te maken hebben.
  Misschien hebben we ook behoefte aan advocaten die ook eens wat winnen, want ondanks alle drama en stukjes opgevoerd toneel en danspasjes buiten de rechtszaal lukt dat niet echt. De conclusie kan dan niet anders zijn dat het slecht gesteld is met de advocatuur en dat er dus behoefte is aan een domweg duidelijker benadering van zaken. Degenen onder hen die de toneelschool hebben gevolgd, zou het advies gegeven moeten worden om dit buiten de rechtszaal te houden en om die hobby voortaan maar bij een theatergroep onder te brengen, kunnen we ook daar nog eens lachen.

 5. Helemaal correct L.Loi !!
  “Zij stellen daarin dat het niet langer verantwoord is dat complexe strafzaken in eerste aanleg worden behandeld in een enkelvoudige kamer.”
  Zelf zijn zij blijkbaar wel capabel genoeg voor “complexe strafzaken”….??!!
  Vraag dat maar eens aan Schotte, Dos Santos, en de rest van het schorremorrie ….
  Arrogantie ten top !!

 6. Gek eigenlijk-de meeste in de bevolking vinden het juist dat er een enorm tekort is aan echte Advokaten -Sulbaran en de zijne kunnen wel veel schreeuwen,maar winnen er maar weinig.

 7. Is er ook niet een tekort aan competente(!) advocaten gespecialiseerd in het Strafrecht? (als je menig pleidooi leest van enkele verdedigers van verdachten dan kun je al bij voorbaat concluderen dat de verdachte de zaak verliest).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *