PFM | Tijdelijke topman Insel Air Filiatreault volgende week aan de slag

Gilles Filiatreault aangesteld als nieuwe directeur InselAir

Canadees zou ruime ervaring hebben als externe consultant bij luchtvaartmaatschappijen

Insel Air krijgt een nieuwe voorzitter van het managementteam. Het wordt de Canadees Gilles Filiatreault. Hij is aangesteld door de Curaçaose regering, die de luchtvaartmaatschappij in totaal 15 miljoen dollar aan overbruggingskrediet verstrekt, zodat deze in ieder geval voorlopig het hoofd boven water kan houden.

Daarvan is inmiddels drie miljoen overgemaakt. Het Antilliaans Dagblad schrijft er over. Filiatreault heeft een ruime ervaring als externe consultant bij diverse commerciële luchtvaartmaatschappijen, onder meer in het Caribisch gebied.

Hij komt volgende week op het eiland aan en zal dan werkafspraken maken met Insel-ceo Albert Kluyver. Vanwege de overheidssteun zal de stem van de tijdelijk voorzitter doorslaggevend zijn in zaken die het publieke belang aangaan.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “PFM | Tijdelijke topman Insel Air Filiatreault volgende week aan de slag

 1. Al heeft deze meneer Filiatreault ook niet echt een geode trackrecord

 2. Daarom opvallend dat het geen vriendje van de regering is die dit baantje gekregen heeft. Ze zullen vast wel iemand kennen zonder enige kennis en opleiding die wel dat salaris wil innen.

 3. Joep Meloen

  Zal wel rond de 30,000 USD per maand zijn. Uiteraard met woning, auto, telefoon, medical cost, gratis vervoer voor gezinshereniging.
  En dit wordt allemaal betaald door……………de belastingbetaler !
  INSEL ……………uw nieuwe overheids NV en graaipot.

  Over een jaar zijn ze failliet, dus geniet nog maar van de financiële voordelen zolang het kan.

 4. En wat is het salaris van deze meneer die na 1 jaar al weggging bij Air Madagascar dat net als Insel Air meer cancelt dat op tijd vliegt?

 5. Wat valt er te verwachten van de Commissie van Wijzen?

  Dat wordt duidelijk uit de samenstelling. Uit het AD van 7 januari:

  “De Commissie van Wijzen werd eerder in haar werkzaamheden onder meer bijgestaan door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab). In de commissie zitten naast Ys (voorzitter), Chris Smith (als lid met internationale luchtvaartkennis), Ralph Blanchard (directeur van luchthavenbedrijf CAP en lid met kennis van regionale luchtvaart), Anton Casperson (voormalig directeur Aqualectra en lid met kennis van bedrijfseconomische aspecten) en Henk de Zeeuw (als lid met kennis van financiële en bedrijfseconomische aspecten).”

  Deze commisie is dus niet van de van de Curacaose regering, maar van KPMG. Met dank aan KPMG lobbyist Etienne Ys.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *