PFM | TUIfly definitief niet van Eindhoven Airport naar Caribische bestemmingen

Minister Blok: Luchthaven beschikt niet over voldoende faciliteiten om drugssmokkel tegen te gaan op de zogeheten risicovluchten | ANP XTRA KOEN SUYK

De hoop van TUIfly om vanaf Eindhoven Airport vluchten naar de Antillen aan te bieden is definitief de grond in geboord. De Nederlandse minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft een wetsvoorstel ingediend om Schiphol exclusief aan te wijzen als luchthaven voor Caribische vluchten.

TUIfly wilde, destijds nog onder de naam ArkeFly, in 2015 vluchten beginnen van Eindhoven Airport naar Aruba en Curaçao. De plannen werden in de regio én in België en Duitsland goed ontvangen en de animo onder passagiers was groot. De Nederlandse overheid stak echter een stokje voor die plannen, aangezien Eindhoven niet over voldoende faciliteiten beschikt om drugssmokkel tegen te gaan op de zogeheten risicovluchten.

In het wetsvoorstel van de minister is opgenomen dat vluchten van en naar Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Suriname en Venezuela alleen van Schiphol gebruik mogen maken. Daar zijn wel de technische en personele faciliteiten aanwezigen om de zogeheten honderdprocent-controles uit te voeren.

Ook zijn er cellen aanwezig om gesnapte bolletjesslikkers op te sluiten. Er wordt een uitzondering gemaakt voor noodgevallen, waarbij toestellen vanuit het Caribisch Gebied door omstandigheden niet op Schiphol kunnen landen en moeten uitwijken. Ook militaire charters, bijvoorbeeld om Nederlandse soldaten die op oefening zijn geweest thuis te brengen, vallen niet onder het wetsvoorstel.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | TUIfly definitief niet van Eindhoven Airport naar Caribische bestemmingen

  1. Een beschaafd land zou zich doodschamen als haar vliegtuigen geweerd worden vanwege criminelen aan boord.

    Zo niet het land Curacao waar criminelen en proleten in de meerderheid zijn.

    Curacao wordt met de dag een grotere porkeria.

  2. Tja, logische beslissing.
    En zolang Curacao niet in staat is om drugssmokkelaars tegen te houden zal deze beslissing blijven staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *