PFM | Tweede Kamer eensgezind achter ingrijpen Rijksministerraad

Politici van links tot rechts zijn het roerend eens met het besluit om de Gouverneur verregaande bevoegdheden te geven | ANP BART MAAT

Het harde ingrijpen van de Rijksministerraad om eerlijke verkiezingen af te dwingen op Curaçao, kan op groot begrip rekenen bij de Tweede Kamer, schrijft het Algemeen Dagblad.

Politici van links tot rechts zijn het roerend eens met het besluit om de Gouverneur verregaande bevoegdheden te geven, zodat de stembusgang op 28 april ordentelijk kan verlopen.

,,De maffia dreigt daar opnieuw aan de macht te komen”, oordeelt SP’er Ronald van Raak. Volgens Van Raak stelt Nederland zich met deze ingrepen niet op als neo-kolonisator, maar hebben grote criminelen die gelieerd zijn aan de gokindustrie het eiland nu juist in handen.

Ook de VVD heeft grote zorgen over het ‘democratisch proces’ op Curaçao, vertelt parlementariër André Bosman. ,,De Gouverneur, Lucille George-Wout, is een rots in de branding en iedereen met een beetje verstand geeft haar dus de middelen in handen om de stembusgang goed af te handelen.”

D66’er Sjoerd Sjoerdsma (foto) noemt het zelfs ‘dapper’ dat de Gouverneur tegen de interim-regering in durft te gaan. ,,Zeker als je ziet met wie Schotte zich inlaat. Maar vrije en eerlijke verkiezingen zonder angst zijn essentieel.”

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *