PFM | ‘Tweede Kamer motie geen ondeugdelijke bemoeienis’

Konkt (PAR) 'Tweede Kamer motie geen ondeugdelijke bemoeienis'

Konkt (PAR) ‘Tweede Kamer motie geen ondeugdelijke bemoeienis’

“Er staat de Tweede Kamer niets in de weg om zich te bekommeren om burgers uit andere delen van het Koninkrijk.” Dat stelt PAR-Statenlid Armin Konket (foto) in een brief aan de regering, en hij bevestigt dat in een gesprek met de Amigoe.

Dat de Tweede Kamermotie gisteren is aangenomen, waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen om samen te werken met Curaçao om de Isla-uitstoot drastisch te verminderen, betekent volgens Konket niet dat de autonomie geschonden is, noch dat de Isla een Koninkrijksaangelegenheid geworden is. Volgens hem is er geen sprake van ondeugdelijke bemoeienis door Nederland.

De PAR stelt in de brief dat 20.000 Curaçaose burgers te lijden hebben van de luchtverontreiniging door de raffinaderij en de CRU en ze vraagt zich af of de regering de belangen van deze burgers wel na aan het hart heeft liggen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | ‘Tweede Kamer motie geen ondeugdelijke bemoeienis’

  1. “De PAR stelt in de brief dat 20.000 Curaçaose burgers te lijden hebben van de luchtverontreiniging door de raffinaderij en de CRU en ze vraagt zich af of de regering de belangen van deze burgers wel na aan het hart heeft liggen.”

    Het antwoord daarop is: NEE, maar dat weet de PAR ook al jaren………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *