PFM | Tweede zittingsdag Babel

Tweede zittingsdag Babel | Foto Jeu Olimpio

Tweede zittingsdag Babel | Foto Jeu Olimpio

Vandaag is de tweede zittingsdag in de zaak Babel. In die zaak staan oud-premier Gerrit Schotte en zijn levenspartner Cicely van der Dijs terecht voor onder meer witwaspraktijken en ambtelijke omkoperij.

Op deze laatste zittingsdag reageert de Officier van Justitie op de weerlegging van de advocaat van het duo, Eldon ‘Peppie’ Sulvaran. Daarop mag Sulvaran weer reageren.

Ook wordt er het laatste woord gegeven aan de voormalig premier en zijn levenspartner. Het ligt niet in de verwachting dat een van de twee hier gebruik van zal maken. Tot nu toe beriepen ze zich op hun zwijgrecht.

Foto Jeu Olimpio

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Tweede zittingsdag Babel

 1. Het beste is om te informeren of de Amerikanen nog iets hebben over zijn vriendje op Sint Maarten, Misschien kunnen ze hem oppakken wegens lid zijn van een criminele organisatie, terrorisme, witwas praktijken gekoopeld aan drugs.
  Noriega van panama hebben ze ook zo veroordeeld.
  Oh en bij paspoorten was ik de Columbiaanse vergeten.

 2. henkie. meteen door naar Bon Futuro!

  Worden de andere MFK maffia mensen ook nog opgepakt?

 3. laten we dat hopen…
  maar Lips is de rechter heb ik begrepen, dusseeee

 4. Tijdens een zitting van je zwijgrecht gebruik maken, doe je vooral als je bij alles wat je zegt, jezelf belast…..dus dat spreekt voor zich!
  Overigens is gebruikmaken van het zwijgrecht meestal niet in je voordeel, omdat de rechter dat met je afrekent door te stellen, dat je, door te zwijgen en niet mee te werken, niet afdoende hebt aangetoond onschuldig te zijn.

 5. Overal drong deze man zich op, wilde altijd in de belangstelling staan en nu verdedigd hij zichzelf niet eens en zwijgt. Hij laat het aan derden over die het een politiek proces noemen en zo ongeveer heel Nederland de schuld geven. Wat een laffe charlatan is het toch.

 6. nu het einde naderd zal ik als ik het OM was de paspoorten innemen, betrokkene staat bekend met diverse bankrekeningen in het buitenland dus is niet gebonden aan ons Land voor wat betreft inkomsten.
  Eventueel zullen er misschien ook wel buitenlandse diplomatieke paspoorten kunnen zijn. Haiti, virgin eilanden enz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *