PFM | UPDATE: Grootschalige actie OM

UPDATE: Grootschalige actie OM | Persbureau Curacao

UPDATE: Grootschalig onderzoek Adante door OM Rotterdam | Persbureau Curacao

Vanmorgen hebben in totaal zes doorzoekingen plaatsgevonden in woningen en in kantoren van verschillende instanties, waaronder PdVSA, het asfaltmeer en in een bekend trustkantoor op Curaçao.

De huiszoekingen vonden plaats na een rechtshulpverzoek van het Functioneel Parket Rotterdam en stonden onder leiding van het Openbaar Ministerie op Curaçao.

De zaak zou draaien om het aanlengen van ruwe olie met inferieur materiaal onder meer uit het asfaltmeer en het daarna doorverkopen van dit mengsel.

Persvoorlichter van het Functioneel Parket Marieke van der Molen heeft tegen ParadiseFM gezegd dat de doorzoekingen plaatsvinden in het kader van een strafrechterlijk milieuonderzoek met de naam Andante.

Dat richt zich op het mengen van stookolie met gevaarlijk afval. Dat is niet alleen een extra belasting voor het milieu, maar kan gevaar opleveren voor het scheepvaartverkeer en voor de mensen die met het materiaal werken.

De mensen die zich schuldig maken aan dit aanlengen ontwijken daarmee niet alleen dat ze op een verantwoorde manier afval verwerken, maar ze verdienen er aan dat er op deze manier meer brandstof op de markt komt.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *