PFM | Vakbonden Curaçao roepen op tot grote manifestatie

Persconferentie vakbonden | Extra

WILLEMSTAD – Op Curaçao hebben dinsdagavond een grote coalitie van vakbonden alle werknemers op het eiland opgeroepen tot een grote vreedzame demonstratie woensdagochtend midden in Punda. Daarmee willen de vakbonden druk zetten op de regering om akkoord te gaan met drie door hen aangebrachte punten.

Zo willen de vakbonden dat er op korte termijn een verhoging van het minimumloon komt en dat een geplande verhoging van 13,5 procent op de verplichte auoverzekering (WA) wordt terug gedraaid. Ook eist men een stop op de ontslagprocedure voor 280 werknemers bij telecommunicatiebedrijf UTS.

De regering-Rhuggenaath heeft de vakbonden uitgenodigd voor nader overleg. Maar de vakbonden willen niet meer praten tot aan alle drie de punten tegemoet is gekomen.

Bij de staking zijn vijftien vakbonden betrokken. Opvallend is wel dat de grote vakbonden voor ambtenaren en docenten niet aan de actie meedoen.

Ruim twee jaar geleden zaten bij een algehele staking, naar aanleiding van een arbeidsconflict, veel wijken een dag zonder stroom en waren veel winkels en scholen dicht. Die staking kwam ten einde toen werkgevers en de Kamer van Koophandel zich garant stelden voor een bedrag van ongeveer 1.8 miljoen Naf.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “PFM | Vakbonden Curaçao roepen op tot grote manifestatie

 1. Good RIDDANCE

  Geen zelf respecterende “newsfeed” biedt de mogelijkheid meer om schimprede te posten. Ga lekker twitteren en laat je eigen publiek jouw volgen.
  Het laatste geldt voor onderstaande 6 terugkerende niets bijdragers.

 2. freedom loving

  je zou ze publiekelijk moeten nagelen aan de schandpaal.

 3. whoehaaaaa wat een idioten–ze denken echt nog dat ze wat te betekenen hebben–ben benieuwd hoeveel ze achter de schermen betaald worden–want het gaat helemaal niet over de bevolking–alleen over hun zakken vullen.

  Pero pueblo no ta kai den nan trampa mas

  @Miep; Zou u zo vriendelijk willen zijn om uw streepjes (–) te zetten als ( . ) of ( , )

  Met vriendelijke groet,
  KKC commentpolis

 4. @Joep, Als je gisteren de persbijeenkomst van Cova hoorde dan was het duidelijk dat het een politiek verhaal is. drie maal raden van welke kant?

 5. Joep Meloen

  Ik las net op facebook dat het besluit om de WA premies te verhogen al is genomen door het kabinet Whiteman !
  Toen hoorden we de vakbonden niet en dan vraag ik me toch af: ‘waarom niet ?’
  Ook de gebeurtenissen met UTS spelen al heel lang. Het hele eiland weet dat het slecht gaat met dat bedrijf, veelal door mismanagement en daarnaast door het voortschrijden van de techniek. Misschien moet Cova zijn achterban maar eens vertellen dat ze allemaal Chippie moeten gaan gebruiken en niet meer moeten Whatsapp’en. Heel benieuwd hoe ze dan reageren.

  En vwb het minimum loon ? Ik vrees dat veel van de leden van de vakbond gewoon meer dan het minimum loon verdienen, dus waar maken zij zich uberhaupt druk over ?
  Bovendien is al veelvuldig door allerlei instanties opgemerkt dat het minimumloon alleen omhoog kan wanneer de arbeidsproduktiviteit ook omhoog gaat. Zou dat gebeuren dan zouden velen op straat komen te staan, bedrijven hebben hen dan niet meer nodig, het werk wordt immers gedaan door het personeel dat wel wil werken.

  Kortom, de acties van de vakbonden zijn niet alleen onzinnig, ze zijn compleet ondoordacht en ongefundeerd. Het gaat er alleen om dat Cova wil laten zien dat hij kan bullyen, waarschijnlijk in opdracht van een politieke partij, die uit is op destabilisatie van het eiland. Zou me niets verbazen wanneer de MFK er weer eens achterzit.

 6. Uitstel van executie in een bijna failliet land. De bonden gaan dat versnellen.
  Revolutie van Cova

 7. Abraham Mossel

  Om 9 uur waren er 75 man aanwezig, en Cova de boskabouter was niet te spreken over de opkomst bij tv 13. hij ging met gebogen losers hoofd richting Forti, waar ooit Gerrit de Raaf zich had verschanst om in zijn eentje de boel te bezeten zo genaamde honger staking!, omdat er in zijn domme ogen en met het verstand van een mavo 3 MP een staats greep was gepleegd, na 6 uur gaf hij het al op, na alle bewijzen die tegen hem konden worden gebruikt bij een eventueele vervolging te hebben vernietigt. Cova is Gerrit en niet anders, alles wat Cova doet, doet hij in opdracht van Gerrit de (roofvogel) Raaf, MFK/KFO/KnDT.

 8. Om 7 uur waren er 5 man aanwezig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *