PFM | Veel Antillianen in Nederland zonder werk

werkeloze antillianen

Veel Antillianen in Nederland zonder werk

Antillianen in Nederland behoren samen met Marokkanen tot de grootste groep werklozen in Nederland, maar liefst 19,3 procent van de beroepsbevolking met tenminste één Antilliaanse ouder zit zonder werk.

Dat publiceerde de Volkskrant afgelopen zaterdag, zo weet het Antilliaans Dagblad te melden. Uit de cijfers blijkt dat veel allochtonen tijdens de crisis hun baan in Nederland zijn kwijtgeraakt, opvallend meer dan autochtonen.

Ruim 41.000 meer allochtonen dan autochtonen zijn afhankelijk van een bijstandsuitkering in Nederland.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Veel Antillianen in Nederland zonder werk

  1. Helemaal Helemaal eens. Het is helemaal niet beter op de Antillen dus op Curacao. Als je jezelf voorzet en positief bezig ben, en aan de regels houd moet het lukken.

  2. Renée van Aller

    Dat heet stemming maken. U hebt gelijk natuurlijk. De vraag is natuurlijk waarom het zo moeilijk is voor Antillianen? Vooroordelen of andere redenen? Wat vind u zelf?

  3. Maar er zijn wel 80.3% hier in nederland die zich elke dag de schompes werken voor de economie van Nederland waaronder mijn eigen persoon 40 jaar aan het werk zonder 1 dag sociale dienst uitkering.Daar moet men er over hebben en niet over 19.3 %

  4. Renée van Aller

    Dat is niet alleen in Nederland zo, ook op de eilanden zelf hebben vooral jongeren een gebrek aan opleiding en vinden dat ook niet zo belangrijk. Werk wordt wel geregeld via de politiek. Aanpassing naar welk land je ook gaat, is altijd van belang. Als je gewend bent indruk te maken in een afzakkende merkspijkerbroek met de merkonderbroek eruit en veel bling bling, plus opgesierd met indrukwekkende tatoeages, moet je je uiterlijk aanpassen aan de plek waar je wilt werken. Dat geldt ook voor dames die te ruimhartig inzicht bieden in hun natuurlijke rondingen. Tenminste als je wilt slagen in het leven, is aanpassing noodzakelijk. Zeker als je in een zakenbank gaat werken of als partner bij VanEpsKunneman&Van Doorne moet je indruk maken in een keurig pak, bijpassende das, de juiste schoenen en haardos, een gepolijste, foutloze vorm van spreken in verschillende talen en veel kennis van zaken hebben. Dus naast een gepast uiterlijk, de juiste houding en uitstraling, is veel zinvolle innerlijke bagage bezitten essentieel. Aanpassen dus en studeren, dan lukt het meestal wel. Dus dames en heren aan de slag. Een beetje zelfdiscipline helpt ons stukken verder. De overheid mag trouwens wel wat meer aandacht aan onderwijs besteden, vooral op de eilanden. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *