PFM | Verbetering ambulancedienst in gang gezet

Verbetering ambulancedienst in gang gezet

Verbetering ambulancedienst in gang gezet

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Zita Jesus-Leito is hard aan de slag gegaan met plannen om ambulancedienst Fundashon Kuido di Ambulans te verbeteren.

Enkele weken geleden kwam de Algemene Rekenkamer tot de conclusie dat de dienst niet aan alle voorschriften en normen van de wet- en regelgeving voldoet om verantwoorde ambulancezorg te garanderen. Ook zou de financiële situatie van de stichting te rooskleurig worden voorgesteld.

Vorige week kondigde de minister aan dat er dit jaar twee nieuwe ziekenauto’s bijkomen en datzelfde zal in 2018 en 2019 gebeuren. Ze heeft nu tegen de Extra gezegd dat Nederland heeft toegezegd een nieuwe ambulance te doneren. Verder zullen er meerdere maatregelen worden getroffen om het functioneren van de dienst te optimaliseren.

Zo krijgen de chauffeurs van de ambulances een cursus in het verantwoord manoeuvreren met hun auto in het belang van patiënt, de apparatuur en het verkeer. Voor die cursus zijn twee instructeurs overgekomen uit Nederland. Verder moet onder meer de communicatie worden verbeterd.

FKA beschikt niet over een goed functionerend systeem van radiocommunicatie tussen meldkamer en ambulances. Ook het telefoon- en portofoonsysteem voldoet niet aan de primaire eisen; de bereikbaarheid is niet op het hele eiland gegarandeerd.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *