PFM | ‘Verhoging lonen eerst doorrekenen’

Rhuggenaath Eugene

Minister Economische Zalken Rhuggenaath: ‘Verhoging lonen eerst doorrekenen’

Er moet eerst worden doorgerekend of de verhoging van de minimumlonen economisch verstandig is. Dat heeft minister Eugene Rhuggenaath van Economische Ontwikkeling gisteren gezegd tijdens de persconferentie schrijft het Antilliaans Dagblad.

Eerder deze week zei zijn collega-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn nog het minimumloon stapsgewijs te willen verhogen. Volgens Rhuggenaath blijkt uit eerdere modellen van zijn ministerie dat in dat geval sprake zal zijn van inflatie en een negatieve groei van de economie.

Alhoewel Larmonie-Cecilia daar wel enigszins rekening mee heeft gehouden wil hij de verhoging toch nog eens een keer goed doorrekenen om de aarzelende economische groei niet in gevaar te brengen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | ‘Verhoging lonen eerst doorrekenen’

  1. De actie van Minister Larmonie was misschien overhaast en ondoordacht, maar dit uitspraak van Ruggenaath is het ook. Het geeft aan deze coalitie ongesychroniseerd is en als blijkt dat het besluit omgedraaid dient te worden gaat dat ZOWEL PAR als PS stemmen kosten, die uiteindelijk naar de linkse partijen zullen gaan. Jammer, weer een slechte zet van de coalitie als geheel.

  2. Jawel hoor. Bon dia en bon siman en daarmee houdt het op. Als er toch verder gecommuniceerd wordt is dit voor de rechtbank. Wat een droomeiland!

  3. communiceren deze mensen wel eens met elkaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *