PFM | Verhoging minimumloon ‘verkiezingsstunt’ zegt VBC

Verhoging minimumloon ‘verkiezingsstunt’ zegt VBC

Verhoging minimumloon ‘verkiezingsstunt’ zegt VBC

Een verkiezingsstunt. Zo noemt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao de aankondiging van minister Ruhtmilda Larmonie-Cecilia (foto) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn om gefaseerd het minimumloon te verhogen naar ruim 2.000 gulden per maand.

Dat meldt de Amigoe. Volgens Joop Kusters, voorzitter van de VBC is dit een solo-act. “Zo’n besluit moest zij eerst met de sociale en maatschappelijke partners bespreken. Dit is gewoon een stunt om voor de verkiezingen stemmen te krijgen. Politiek getint”, aldus Kusters.

Volgens hem zal de verhoging van het minimumloon veel effect hebben op de economische vooruitgang van het eiland. Hij stelt dat, als gevolg van de verhoging van het minimumloon, ook de lonen van de werknemers die net daarboven zitten verhoogd moeten worden.

Daarnaast gaan ook andere kosten, zoals sociale premies, omhoog. Alle personeelskosten gaan stijgen en het is gewoon een extra last voor het bedrijfsleven”, aldus de VBC.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Verhoging minimumloon ‘verkiezingsstunt’ zegt VBC

 1. Het lijkt inderdaad op een verkiezingsstunt, maar aan de andere kant wordt het tijd dat VBC leden financieel actiever bij gaan dragen in een verbetering van de welvaart op Curacao dan het gemaakte winst in persoonlijke luxe artikelen te steken die totaal niet bijdragen aan een sociaal economische verbeteringen van de lagere klasse. Juist door deze situatie gaan de mensen massaal voor linkse partijen stemmen wat ook weer niet goed is voor de economie en voor de VBC. Alle actie heeft een reactie en door zelf actief bij te dragen en te sturen kan er verandering in komen. Aan de zijlijn staan en actief klagen zodat iemand anders het probleem oplost zal niet tot een oplossing leiden, maar juist verhoging op de al bestaande irritaties.

 2. Debat te zien op deze link. Wiels’ uitspraak begint op 7:06.

  https://www.youtube.com/watch?v=VKG9YiLRJqM

 3. ” … “Zo’n besluit moest zij eerst met de sociale en maatschappelijke partners bespreken. [..] …”

  Wijlen Wiels had, tijdens een door Tele Curacao uitgezonden debat voor de Staten verkiezingen van 2012, benadrukt tegen een “dialogo nashonal” te zijn (omdat men, volgens hem, toch altijd voor de kapitalisten kiest bij het nemen van maatregelen). Naar mijn mening een politieke stunt die zich later transformeert in een lijst van verschillende maatregelen ten nadele van mensen met een lagere positie in de maatschappij en de gepensioneerden.
  Werd er hierover overlegd? Nope! Heeft de regering de tijd genomen om met de verschillende instanties en groeperingen van de bevolking over de gevolgen te debatteren? Nope! Daarom verrast het mij niet wanneer dit soort autoritair en opportunistisch gedrag van wie dan ook van de PS telkens weer gehandhaafd wordt, daar hun manier van “regeren” diep verankerd is in de statuten van hun partij zelf. Democratie is voor hen een scheldwoord!

 4. Bespreken met wat voor partners ook, no way. Overleg bestaat niet op Curacao. Ik ben wel een minister, een potentaat en beetje dom.
  Toegift is trouwens straks ook nog eens de 80/20 regeling erbij.
  Dubbel op: het personeel zal vervolgens niet aan te slepen zijn voor alle nieuwkomende bedrijven op dit eiland.
  Luister nog eens even, de MP, “onze arts”, die tienduizenden mensen ziek maakt en vervroegd de dood in jaagt, dat mag ook straffeloos?
  Dus ga allemaal nu maar snel de grootsheid van Curacao bezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *