PFM | Verkeersbrigade moet veiligheid op de weg bevorderen

Verkeersbrigade moet veiligheid op de weg bevorderen

‘Overtreders krijgen proces-verbaal binnen 24 uur in de bus’

Minister Suzy Camelia-Römer van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (foto) heeft deze week uitgeroepen tot de Week van Veilig Verkeer. In het kader van het bevorderen van de verkeersveiligheid heeft een commissie een verkeersbrigade aan de regering voorgesteld: Roadwatch.

Dat werd maandagochtend aangekondigd tijdens een persconferentie van het ministerie, waarbij ook commisielid Yves Cooper aanwezig was. De Amigoe maakt er melding van. “De brigadiers zullen incognito te werk gaan in onherkenbare auto’s, zullen in het verkeer overtredingen registreren en opdracht geven om hier processen-verbaal voor uit te schrijven.

Een camera zal de overtreding filmen voor in de rechtbank”, aldus Cooper. Processen-verbaal zullen binnen 24 uur op het adres van de persoon op wie het kentekennummer staat geregistreerd verschijnen.

Mocht diegene zelf niet achter het stuur hebben gezeten dan is hij of zij toch verantwoordelijk, zei Camelia-Römer. Hiervoor moet overigens wel de wet voor worden aangepast. Verder zullen ook flitspalen op het eiland worden geplaatst.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Verkeersbrigade moet veiligheid op de weg bevorderen

 1. Brieven worden niet meer thuis gebracht. Ga naar de community inbox

 2. wat is dat voor onzin we hadden een verkeercontrole afdeling die moest zonodig op gaan in de politie.

 3. Helaas doet C-post er ietsjes langer over, dus reken maar op 1 maand.

 4. Het is wat als je als minister elke week wat creatiefs moet verzinnen. Maar deze week is het toppie en ik zit te wachten bij mijn brievenbus, tot 24 uur na mijn overtreding. 🙂

 5. Ik neem aan dat deze brigade op zaterdagnacht in Salina zal werken?

 6. Het is toch van de zotte dat we een verkeersbrigade moeten instellen omdat de politie simpelweg weigert om het werk zelf te doen !
  Of zou het te maken hebben met een gebrek aan kennis van de verkeersregels ?

  Iedere zondagmiddag komen rond een uur of 6 honderden onverlaten op motoren, scooters, quads etc vanaf St Joris weer de weg op, 80 % zonder helm, zonder uitlaat, wheelies makend tegenliggers van de weg afdrukkend, kortom voor iedere politie opleiding zou dit de meest ideale plek zijn om te trainen, het aantal overtredingen is gigantisch.
  Maar…………….de politie staat erbij, kijkt ernaar en doet niets !

  Waarom niet ????????

  Beste Suzy, doe deze maatschappij eens een lol en zorg ervoor dat de meest urgente overtredingen worden aangepakt. En daar heb je echt geen verkeersbrigade voor nodig.
  Wat je nodig hebt is iets heel simpels namelijk ‘de WIL’ om het aan te pakken.
  De verkeerswet biedt alle mogelijkheden om het aan te pakken. Doe dat dan ook !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *