PFM | Verkorte straf bij volle gevangenis

Het gaat om een invrijheidsstelling nog voordat de gevangene minimaal twee derde van zijn straf heeft uitgezeten.

In het nieuwe Wetboek van Strafrecht is officieel vastgelegd dat gedetineerden een verkorte straf kunnen krijgen als de gevangenis vol zit.

De zogenoemde ‘trein’. Het gaat om een invrijheidsstelling nog voordat de gevangene minimaal twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. Dat neemt niet weg dat er in eerste instantie naar moet worden gestreefd dat alle gevangenisstraffen worden uitgevoerd volgens de wettelijke regelingen.

De voorwaarde voor het vroeger vrijlaten van een gedetineerde is dat er een tekort aan plaatsen is in het huis van bewaring.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “PFM | Verkorte straf bij volle gevangenis

 1. Drechi pa bosnan Tur

  Krijgen Mokkels ook een plaatsje voor het tegen beter weten in, moedwillig doorverkopen van verlopen handelswaar?

 2. Waarom niet de doodstraf in voeren, het scheelt een hele hoop.

 3. En dan wordt men boos als het eiland een bananenrepubliek genoemd wordt.

 4. Abraham Mossel

  Ik zou wel eens de datum willen weten van de officeel vastgelegde verkortingswet, of is dit weer z’n opnaai bericht, vlak voor de hogerberoep uitspraak van Gerrit de Raaf, van mij mag de Hofrechter er nu zeker twee jaar bij geven, dus 5 jaar rekende houden met vlolle gevangnis en de verkortingswet. De tuinkabouter Cova heeft al de destabiliserende en terorriserende op dracht gekregen om na de uitspraak van Gerrit de Raaf zijn hogerberoeps zaak ervoor te zorgen de ISLA zo snel mogelijk plat te gooien met het mom van wij wachten al jaren op loonsverhoging ( waar men natuurlijk recht op heeft), allen Gerrit en Cova misbruiken deze rechten! elke keer worden deze actie’s op een tijd stip en moment uitgevoerd als het Gerrit de Raaf het best uitkomt om te laten zien dat hij nog over zijn graf het eiland kan blijven destabiliseren en terorriseren. Kijk er niet van op als er ook nog ff een paar stroom onderbrekingen worden veroorzaakt door los lopende schroevedraaiers. Hof rechters in de BOEIEN met deze oproer kraaier en haatzaaier.

 5. Dus een tekort door de Overheid wordt omgezet in een beleid die niet te verklaren is met consequenties dat deliquenten vervvroegd worden vrijgelaten.
  God zal de arme bevolking besparen die last hiervan zal ondervinden….

 6. Hoop dat ze rekening houden voor welk delict de gedetineerden daar zitten. Wat mij betreft mogen ze zorgen dat er eind juli genoeg plek is om GS een plekkie te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *