PFM | Veroordelingen Bada Bing zaak SXM

Patrick Illidge | foto Today -Milton Pieters

Patrick Illidge veroordeeld tot 18 maanden in BadaBing | foto Today -Milton Pieters

Voormalig parlementslid Patrick Illidge is vandaag op Sint Maarten veroordeeld voor omkoping tot een gevangenisstraf van 18 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en ontzegging uit het passieve en actieve kiesrecht voor 5 jaar.

De veroordeling heeft plaatsgevonden in de zaak Orca, beter bekend als de Bada Bing-zaak. Nachtclubeigenaar Jaap van den Heuvel is in dezelfde zaak vanmorgen veroordeeld voor omkoping, belastingontduiking, witwassen, vrouwenhandel en valsheid in geschrifte tot een gevangenisstraf van 42 maanden waarvan 12 voorwaardelijk, proeftijd 2 jaar.

Het bedrijf Bada Bing is veroordeeld voor belastingontduiking, vrouwenhandel en witwassen tot een geldboete van 1,5 miljoen Antilliaanse guldens.

Bada Bing manager Krijn van der Brug werd veroordeeld voor vrouwenhandel tot een gevangenisstraf van 9 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar en als bijzondere voorwaarde het verrichten van een taakstraf van 240 uren.

De zaak kwam vooral aan het rollen door een video die opdook, waarbij te zien was dat Illidge geld aannam van Van den Heuvel.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Veroordelingen Bada Bing zaak SXM

  1. Deze straf is veel te laag.
    deze witteboorden criminelen zitten in de politiek om het volk te belazeren en te bestelen.
    ze zouden echt eens keihard aangepakt moeten worden….

  2. Sint Maarten heeft zich enkele maanden geleden door de door en door corrupte Patrick Illidge nog laten vertegenwoordigen in Nederland bij het koninkrijksoverleg.

    Over een corrupt boevennest gesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *