PFM | Vertraging en meerkosten Hospital Nobo zorgwekkend

Commissie adviseert: opzeggen overeenkomst met Sona

Commissie adviseert: opzeggen overeenkomst met Sona

De vertraging van de oplevering en in gebruikneming van het Hospital Nobo Otrobanda is zorgwekkend. De regering zou de overeenkomst met de stichting Sona moeten opzeggen om verdere schade te voorkomen.

Het ontbreekt Sona aan regie, stelt de commissie die een tussentijdse evaluatie van het bouwproces heeft gemaakt. Diverse kranten, waaronder de Amigoe maken er melding van. De oorspronkelijke planning ging er van uit dat het nieuwe ziekenhuis in september van dit jaar kon worden opgeleverd. Die datum is nu 13 augustus 2018.

Maar ook als dat gehaald wordt moet het hospitaal nog volledig worden ingericht met medische apparatuur en invesntaris. Bovendien dreigen door het conflict tussen financieringsorganisatie Sona en toezichthouder Berenschot een langslepende juridische strijd en wederzijdse schadeclaims.

Ook de meerkosten baren zorgen: mogelijk al ruim 64 miljoen gulden, waarvan meer dan de helft op het conto van bouwer Ballast Nedam voor opgelopen vertragingen. De verlaging door de overheid van het budget voor de overgang van het Sehos naar het HNO van 22 miljoen naar 8 noemt de commissie verder onverantwoord.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Vertraging en meerkosten Hospital Nobo zorgwekkend

 1. Abraham Mossel

  Hier kijkt niemand van op, normaal te voorzien op Curacao. Alleen de grotste Loser en laaie & oplichter Gerrit de Raaf heeft comentaar, natuurlijk om dat hij alleen maar met het amstel terein zijn zakken kon vullen, en zijn planing om via het HNO samen met vriend en mede oprichter van de partij MFK Corallo enkelen miljoenen $ te laten verdwijnen in hun eigen zakken is volledig mislukt, en maar goed ook voor deze narcist en voor drie jaar gevang veroordeelde pathologische beroeps leugenaar.

 2. Ach de opleverdatum van de NZ lijn zou in 2008 zijn geweest, nu wordt het als het ff meezit 2018 -:)
  Maar eens met Rens veel te veel ‘lagen’. t Had gemakkelijker kunnen zijn.
  Het artikel over de bouw HNO in Follow the Money was wel erg aardig. Ik weet niet of de link nog werkt

  https://www.ftm.nl/artikelen/nederlandse-miljoenen-gaan-curacaos-zieke-zorgstelsel-niet-beter-maken?share=1

 3. Voor een deel is dit gezeur. Grote projecten lopen over het algemeen altijd uit en kosten overschrijding is ook niets nieuws. Daarnaast gebeurt dit allemaal op Curacao en daar lukt nooit iets op tijd of binnen een budget, het is domweg een gegeven op dit eiland. Verder loopt het ondersteunende/financiële traject over een hoop schijven, teveel naar mijn mening, maar ja, dit is Curaçao en ……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *