PFM | Voorlichting Veterinaire Zaken over vleeseisen

Voorlichting Veterinaire Zaken over vleeseisen

Voorlichting Veterinaire Zaken over vleeseisen

Het ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu heeft gisteren een voorlichtingsbijeenkomst gehouden met de grote supermarkten en slagerijen op het eiland. Dat meldt het Antilliaans Dagblad.

De bijeenkomst volgt op een aantal controles waaruit blijkt dat een relatief groot aantal bedrijven niet aan de kwaliteitseisen blijkt te voldoen wat het omgaan met verschillende soorten vlees en vleeswaren betreft.

Het team van keurmeesters van Veterinaire Zaken is sinds kort weer op volle sterkte. Bij twintig recent uitgevoerde controles moesten 5 bedrijven hun vleesafdeling sluiten. Er is nu voor gekozen om de controles even stop te zetten om de voorlichtingsbijeenkomst te houden.

“Blijkbaar weten veel bedrijven niet meer aan welke eisen ze moeten voldoen”, aldus Jennifer Nicolina van Veterinaire Zaken.

Bron; ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Voorlichting Veterinaire Zaken over vleeseisen

 1. Joep Meloen

  Henkie

  Ga eens het examen doen bij de GGD en dan snap je meteen waarom de situatie zo bedroevend is.
  Het niveau van de vragen is zo bedroevend laag dat het haast onmogelijk is om niet alles goed te hebben. En toch krijgen sommigen het alsnog voor elkaar om voor dit examen te zakken.
  Een vakopleiding bestaat hier niet, maar het belangrijkste is gewoon dat wederom (zoals zo vaak) de motivatie van het personeel ontbreekt. Men staat op de autopilot en alles wat extra werk is heeft men geen zin in.
  Er zijn uitzonderingen, ik ken bedrijven waar de hygiene hoog in het vaandel staat, doch ze vormen de minderheid.

  Wanneer de GGD alle bedrijven zou sluiten waar niet voedselveilig wordt gewerkt, dan zaten we vanmiddag al met een groot probleem op dit eiland.

  Aan de andere kant moet ik ook stellen dat, juist door het ontbreken van enig besef op het gebied van voedselveiligheid, de weerstand van velen tegen allerlei bacteriën vele malen hoger is dan die in Europa.

 2. blijkbaar zijn er geen duidelijke afspraken , verplichtingen waaraan een bedrijf aan moet voldoen.
  Is toch belachelijk dat bedrijven bepaalde handelingen uitvoeren zonder opleiding.
  “Blijkbaar weten veel bedrijven niet meer aan welke eisen ze moeten voldoen”, aldus Jennifer Nicolina van Veterinaire Zaken.
  Hoezo wie geeft er een vergunning af, Als iemand wil gaan opereren dan checken we toch ook als hij een diploma heeft.Waarom dan niet aan een bedrijf vragen heb je een slagers opleiding een kader opleiding Haccp, een hygiene code voor je bedrijf.
  maar zolang je nog steeds vis langs de weg mag verkopen, snap ik ook wel dat andere bedrijven denken, hoezo ze gaan me sluiten.
  Dus voor het openen van een bedrijf , alles controleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *