PFM | Vrijdag toch Statenvergadering op verzoek van 11 parlementsleden

Verkiezing nieuwe voorzitter en vice-voorzitter

Griffier van de Staten Silvin Cijntje heeft voor vrijdag een openbare parlementsvergadering uitgeschreven. Belangrijke onderwerpen zijn het aftreden van de huidige voorzitter en vice-voorzitter en de verkiezing van hun opvolgers.

Ook wordt met de demissionaire ministers Camelia-Rőmer en Gijsbertha gedebatteerd over de precaire situatie van Insel Air. Dat onderwerp stond eigenlijk vandaag op de agenda, maar de vergaderingen waren door voorzitter Giselle McWilliam voorlopig opgeschort. De uitnodiging voor de bijeenkomst vrijdag is op verzoek van 11 parlementsleden verstuurd. Naast de fracties van MFK, Korsou di Nos Tur en Pueblo Soberano, zijn dat Marilyn Moses en Eduard Braam. Zoals al eerder gemeld heeft fractieleider van de MFK Gerrit Schotte er gisteravond bij TeleCuraçao op aangedrongen de Staten op korte termijn bijeen te roepen om een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter te kiezen, die kunnen rekenen op een nieuwe meerderheid van 11 zetels.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Vrijdag toch Statenvergadering op verzoek van 11 parlementsleden

  1. Zal wel een circus worden..

    Alles in naam van democratie en de meerderheid bla bla

  2. De zittende staten blijven statutair zitten tot na de verkiezingen. Waarom heeft het voorzitterschap iets met een meerderheid te maken.

  3. Snel ff nieuwe voorzittters regelen en nieuwe ministers regelen voor 1 week zodat die weer flinke salaris krijgen

  4. Abraham Mossel

    Zou het niet mogelijk en tegelijk frapant zijn als toevallig de voorzitter en vice-voorzitter vrijdag zich ziek melden, aangezien zij zich net zoals Gerrit de Raaf zich moeten laten behandelen in columbia aan de besmetelijke broekhoest ziekte, waar Gerrit op het moment van de parlements eed beloofte ook plotklaps last van had!. mooier kan je hem niet fucken!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *