PFM | WBC: Koninkrijksteam overklast Israël bij revanche in tweede ronde

Homerum Gregorius hoogtepunt van de match | Foto AFP

Nederland heeft bij de World Baseball Classic in zijn tweede wedstrijd van de tweede ronde Israël met 12-2 overklast en is nog in de race voor een plaats in de halve finales. Dat meldt de NOS.

In de eerste poulefase had Israël, de nummer 41 van de wereldranglijst, nog met 4-2 gewonnen van Oranje, dat op de negende plaats van de ranking staat. Nadat Oranje zondag tegen Japan (6-8) kansen had laten liggen, liep het nu in het slagperk vooral in de beginfase stukken beter.

Didi Gregorius en Jonathan Schoop openden in de tweede inning de score op een honkslag van Yurendell de Caster. Een inning later stond het al 6-0 na honkslagen van Andrelton Simmons, Gregorius en Shawn Zarraga. Nadat een honkslag van Wladimir Balentien in de vierde slagbeurt de 7-0 had opgeleverd van Simmons, zorgde Gregorius voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een verre mep in het rechtsveld tekende hij voor een homerun, waarop ook Wladimir Balentien en Jurickson Profar over de thuisplaat kwamen en de score op 10-0 brachten.

Terwijl Israël acht werpers gebruikte, hield starter Jair Jurrjens het bij Oranje zes innings vol. Hij pitchte uitstekend, al haalde Nate Freiman in de vierde inning met een homerun de nul van het bord. Het bleek een van de weinige wapenfeiten van Israël, dat zijn voorgaande wedstrijden in de World Baseball Classic had gewonnen.

Toen Juan Carlos Sulbaran inmiddels Jurrjens had afgelost op de werpheuvel, gaf Nick Rickles de score voor Israël in de zevende slagbeurt nog een iets draaglijker aanzien. In de volgende inning liep Oranje weer verder uit dankzij een opofferingsslag van Gregorius, waarop Profar scoorde, en een honkslag van Zarraga die Balentien binnen loodste. 12-2 de eindstand dus.

Foto AFP

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | WBC: Koninkrijksteam overklast Israël bij revanche in tweede ronde

  1. Met Schotte en de rest krijgt je alleen maar chaos. Weg met die groupie.

  2. Het is ongelooflijk dat kleine eilanden als Curacao en Aruba zoveel MLB talenten produceren. Ik zal maar zeggen proficeer maar mensen. Wij zijn niet zeker wanneer dit weer zal gebeuren. Ofwel wanneer de eilanden zulke goeie talenten weer zullen produceren. Historie spreekt vanwel, dat er meer in de MLB zullen volgen. Ik hoop van wel.
    In the meantime keep on enjoying. This is wonderful.
    Viva la patria. Patria querida.

    Weg met Schotte en de rest. 0 zetels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *