PFM | Whiteman: Explosie werkgelegenheid Isla

Whiteman: Explosie werkgelegenheid Isla

Whiteman: Explosie werkgelegenheid Isla

Komende maand of in elk geval binnen een half jaar komt er een openbare aanbesteding voor de overschakeling van de Isla-raffinaderij naar liquid natural gas.

“Dit zal een explosie van werkgelegenheid opleveren”, zei premier Ben Whiteman in het programma ‘Wat een Week!’ op Paradise FM.

Over zo’n vier jaar moet deze omschakelijk ervoor zorgen dat er 80 procent minder uitstoot van schakelijke stoffen is. Dat er in de tussentijd wat moet veranderen, beaamt de premier.

,,Je zult me nooit als arts horen zeggen dat het een gezonde situatie is. Maar de meeste van de burgers die daar onder de rook wonen en een inkomen hebben van de raffinaderij, willen niet dat de raffinaderij gesloten wordt want iedereen begrijpt dat het een levensader is voor het eiland. We werken nu aan gevalideerde data via meetstations door de GGD van Amsterdam.”

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “PFM | Whiteman: Explosie werkgelegenheid Isla

 1. Abraham Mossel

  Geef het PS volk, brood en spelen, zodat ze als gekken kunnen door blijven leven.

 2. Abraham Mossel

  Moet je bij Gerrit de Raaf zijn @ Marlon, die weet wel waar de poen heen is gegaan?.

 3. Joscelin Trouwborst

  “Dit zal een explosie van werkgelegenheid opleveren”, zei premier Ben Whiteman.
  Vaag, manipulatief taalgebruik Dr. Whiteman. Zoudt u uw volk misschien ook kunnen meedelen wat voor werk, voor hoeveel mensen en voor hoe lang?

  Verder geeft arts Whiteman hier aan geen alternatieve levensaders voor Kòrsou te kunnen bedenken, gewoon doorgaan op een doodlopende weg. Met gebrek aan visie is iemand de functie van Eerste Minister niet waardig, nog veel minder omdat hieruit blijkt dat ook niet naar anderen wordt geluisterd die die alternatieven luid en duidelijk verkondigen. Wat een gebrek aan leiderschap! Een afgang voor PS.

 4. Wat regelmatig als reactie word gegeven !dat de bevolking tegen beter weten in weer wat voor geschotelt krijgt ,
  Denk men nou echt dat men niet beter weet ?heus wel maar neem alles voor lief ,het is niet anders ,het leven is kort! politiek is een spel,
  Dat gespeeld word !waar de sterkste wind ,geloof mij als wie dan ook op die mooie stoel zit ,ze allemaal hetzelfde zijn ,mooie beloftes ,ten alle tijden om kiezers te trekken !
  Mha

 5. Jaarrekening CRU opvragen.

 6. Ik heb nog geen uitleg gekregen over de 150milj die van de isla naar de BOO is gegaan. Dat vertelde dhr Casimier jongstleden.
  Men had de 150milj wel voor de overschakeling naar gas kunnen gebruiken.

 7. Zo wordt weer de zoveelste fopspeen gepresenteerd. Een voor-de-gek-houder want iedereen weet dat bij verkiezingen het gaat om de economische situatie van het eiland. Vorige verkiezingen hadden wij het over “grote werkgelegenheidsprojecten” CTex en Sambil, daarna Wechi, NHN, enz. nu Isla. Wij weten inmiddels hoe het met Sambil en CTex is gegaan. Vraag: Is er kennis op het eiland om de overschakeling van de Isla-raffinaderij naar liquid natural gas te bewerkstelligen of moet die kennis ‘van buiten’ komen?

  Vraag 2, 3 en 4: Een openbare aanbesteding door de overheid? Moeten wij (belastingbetalers) de omschakeling naar gas financieren? Waarom zorgyt Isla niet voor de gewenste aanpassingen (zonder openbare aanbesteding)?

  Een fopspeen is een mute-knop. Nieuwkomer Victorina (was niet bij PS-onderonsje bij RdK) heeft per brief een coalitiepartner ten aanzien van de opzegging van het contract beantwoord. Dat is door de pers belicht en heeft nogal voor wat consternatie gezorgd. Om dit verder te masseren zijn er nu uitspraken als ‘ binnen een half jaar komt….’. Binnen een half jaar zijn er verkiezingen! Ook ‘over zo’n vier jaar….’ Waarschijnlijk om de tijd voor contractvernieuwing te overbruggen en de bevolking voor de gek houden door aan te geven dat er aan de uitstoot gewerkt wordt gezien de reactie dat de meetstations data door de GGD teweeg zal brengen.

 8. Weer een zoethoudertje van Whiteman tot aan de verkiezingen, Elke keer weer wordt er een ‘explosie aan werkgelegenheid’ beloofd; Sambil, Wechi nu Isla. Het resultaat van Sambil is bekend. De politici weten dat het bij de verkiezingen draait om de situatie m.b.t. de economie. In dit laaste geval is de vraag, werkgelegenheid voor wie? Is er kennis op het eiland m.b.t. het overschakelen van een raffinaderij naar liquid natural gas?
  ‘Binnen een half jaar komt er een openbare aanbesteding’ (verkiezingen zijn ook binnen een half jaar), maar waarom moeten wij de belastingbetalers deze omschakeling op gas gaan financieren? Waarom zorgt Isla er niet voor dat de aanpassing gebeurd.

  De opmerking dat deze intentie om te komen tot minder uitstoot van schakelijke stoffen ongeveer vier (4) jaar zal duren, duidt op een fopspeen t.a.v. de meetstations data door de GGD (immeres er wordt aan gewerkt) en ook een zoethoudertje richting de bevolking t.a.v. de contract vernieuwing.

 9. caribbeancynic

  In ieder geval dit jaar, anders volgend jaar.

 10. Joep Meloen

  Voor hoeveel staat Whiteman bij de ISLA op de payroll ?
  Hij maakt zichzelf werkelijk volledig belachelijk en blijft zich desondanks nog arts noemen. Een arts die zelf lijdt aan obesitas ! Ben blij dat ik nooit bij hem op consult hoefde te gaan, wat een aanfluiting is dit figuur.

 11. ‘Komende maand of in elk geval binnen een half jaar komt er een openbare aanbesteding voor de overschakeling van de Isla-raffinaderij naar liquid natural gas.’ Of een verkeerd citaat van de pers of een uitspraak van iemand die niet door heeft dat hij onzin uitslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *