PFM | Whiteman: Raffinaderij moet schoner

Minister-president Ben Whiteman van Curaçao.

Whiteman wil de modernisering van de raffinaderij niet afwachten

De raffinaderij moet schoner. Dat zei premier Ben Whiteman zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van de PS, weet het Antilliaans Dagblad. Whiteman wil de modernisering van de raffinaderij niet afwachten, volgens hem is het nodig om de vervuiling nu te verminderen.

Volgens de premier is het voorstel van Koninkrijksminister Ronald Plasterk om te helpen bij het verminderen van de vervuiling van de Isla dan ook met twee handen aangegrepen. Er worden nu met hulp van Nederland twee projecten opgestart.

In het eerste project wordt de raffinaderij geïnspecteerd en gecontroleerd en bij het tweede project is een expert ingeschakeld op het gebied van milieuwetgeving. De projecten zijn doorgestuurd naar het ministerie van Financiën die er geld voor moeten vrijmaken.

Bron: ParadiseFM

13 Reacties op “PFM | Whiteman: Raffinaderij moet schoner

 1. @Joepmeloen, wat een emotie wat een emotie…
  Pillen vergeten in te nemen?
  Curaçao gaat binnenkort over op gas productie. Onze Joep denkt dat iets wat meer dan 70 jaar aan de gang is binnen een paar dagen opgelost kan worden.
  Waar was jij 16 jaar geleden meneer Joep Meloen?

 2. Joep Meloen

  Stanley,

  En wederom kraam je onzin uit. Wanneer leer je nu eens dat je gewoon met feiten een discussie in moet gaan en niet met zelf verzonnen argumenten ?

  Ten eerste, de milieu eisen in de vorige eeuw gelden niet meer. Toen wel, nu niet.
  Ten tweede, Shell wilde de raffinaderij sluiten, Curacao wilde dat niet. Curacao stuurde oa een schooljuf om te onderhandelen met de Shell. Waarom doet men dat ? Omdat ze zich zo belangrijk voelde ? Wij zetten hier continu de verkeerde mensen op plekken neer waar ze helemaal niets te zoeken hebben. Nu zit Werner Wiels in die commissie. Kun jij mij even uitleggen wat zijn kwalificaties zijn ? Anders dan de broer van…kan ik niets bedenken. Dus dit figuur is volledig ongeschikt voor zijn functie. Maar over 10 jaar hoor ik Stanley Held weer brallen dat Nederland de schuldige is omdat zij PdVSA niet tot de orde hebben geroepen.
  Stanley,
  Wanneer leer je nu eens dat op dit eiland men meer begaan is met het jatten van zoveel mogelijk geld dan te streven naar kwaliteit in het werk. Later gaan we dan zitten mekkeren en gaan we anderen de schuld geven van ons eigen falen. Maar elkaar eerlijk in de ogen aankijken en toegeven dat we zelf fout zaten ? Nee, dat is er niet bij .
  Dus hou op met onzin verzinnen !
  De huidige situatie met de ISLA is onze eigen fout, Curacao staat toe dat deze vervuiling nog steeds dag in dag uit doorgaat. De rechter heeft inmiddels 4 uitspraken gedaan welke simpelweg door de diverse regeringen worden genegeerd. Daar kun je de Shell en Nederland niet de schuld van geven.
  Maar ja, onze roeptoeter Stanley Held weet het beter. Het feit dat Curacao weigert een bevel van de rechter op te volgen ligt aan ????? Jawel, Nederland en de Shell.
  Rot even lekker op en ga terug in je hol. Wij hebben figuren zoals jij hier niet nodig.

 3. Stanley Held

  Asfaltmeerroet en vuile lucht.

 4. Stanley Held

  Wat mij verbaasd is dat alle partijen vanaf 1916 schuld hieraan hebben. Een ieder weet het. Nu schreeuwt een ieder weet dat. Vanaf de jaren 80 heeft een ieder gefaald. Shell, Curaçao en Nederland. In de jaren 2000 zijn er verschillende rapporten geweest. De enige cadeau die het eiland heeft gekregen, is een as

 5. Joep Meloen

  Ok, even de feiten op een rijtje.
  De overheid is, geloof ik, inmiddels 4 keer veroordeeld tot handhaving van de normering voor de ISLA.
  Nederland wilde helpen bij de metingen, maar Whiteman ontplofte en verbood het.
  Het Nederlandse parlement nam een motie aan dat de ISLA toch echt schoner moest worden. Whiteman noemde het inmenging en ging over tot de orde van de dag oftewel niets doen.
  Whiteman is vorig jaar nog wezen kijken in Wishi etc, zag hoe erg het was, maar deed niets.

  En nu, zo vlak voor de verkiezingen, draait hij ineens 180 graden en moet de raffinaderij schoon.
  Wie gelooft deze charlatan nog ?

 6. Lekker manneke die Whiteman. Benoem commissies en kijk over een paar jaar weer eens. Kinkt weer anders dan : mijn vader werkte daar etc…
  Enfin , in september kan PS de rekening verwachten. Ajo !

 7. Henriques

  Wanstaltige aartsleugenaar, shame on u.

 8. Het blijkt dat het verhaal dat de journalisten op Curacao politiek beinvloed zijn, steeds meer waarheid wordt.
  Waarom is er niet een journalist die eens een keertje doorvraagt, die Whiteman eens confronteerd met zijn eerdere, tegengestelde uitspraken. Hij past heel goed in het rijtje inferieure politici die alleen aan zichzelf denken en absoluut niet in de politiek zitten voor de lokale bevolking! Zolang hij maar een bruin armpje kan halen bij zij vriendjes van PVSA die hem de gelegenheid hebben gegeven een diploma in de gezondheid te halen ( denk eerder cadeau heeft gekregen)?
  Wat een armzalige figuur!!

 9. Joscelin Trouwborst

  Wat een onvoorstelbare hypochriete draaikont die Whiteman.

 10. wat een vieze leugenaar….
  hij haalt er zelfs de 15 chinezen die in de 2e oorlog zijn vermoord.
  wat heeft dat er mee te maken, dat hij nu ook vrij uit gaat om 18 mensen per jaar te vermoorden?

  in tijden van oorlog gebeuren er verschrikkelijke dingen die niet door de beugel kunnen, maar het is nu geen oorlog, dus wat een smerige leugenaar is deze Whiteman…

 11. Likken naar Nederland, Likken naar de vakbond en Likken naar de protestgroepen. Kijk ons eens ons best doen….en we hopen dat iedereen er weer intrapt. Wat een rat is deze man om met een dergelijk verhaal nog te durven komen.

 12. Ta Basta Awor

  Tweede Kamer, let op uw zaak!

  Als je het hele artikel leest in het Antilliaans Dagblad geeft Whiteman weer de schuld aan de de rijke mensen die in vastgoed zitten. Wat hij opzettelijk vergeet te zeggen is dat Wishi en Marchena, waar ze er het meeste last van hebben van de vervuiling niet wordt bevolkt door de rijke mensen. Inwoners van Wishi en Marchena vertellen me dat ze niet durven protesteren tegen de vervuiling omdat ze worden geïntimideerd.
  Ook haalt hij er in het artikel de moord op 15 Chinezen in 1942 aan, terwijl door het niet handhaven er elk jaar minimaal 18 mensen door de vervuiling worden vermoord. Waar haalt hij het lef vandaan? Is deze meneer arts?
  En :dat hij vorige week zag dat er plotseling vanuit Nederland belangstelling is voor de raffinaderij”. Wat een onzin! Er wordt vanuit Nederland al jaren geroepen dat de overheid van Curaçao iets moet doen aan de vervuiling. Dus plotseling? De Nederlandse regering en het Parlement laten zich helaas al jaren in de luren leggen door de regering van Curaçao. Er zijn bureauladen vol met rapporten waaraan Nederland heeft meebetaald.
  En nu zouden er 2 projecten opgestart zijn om de raffinaderij schoner te maken en ter goedkeuring zijn doorgestuurd naar het Ministerie van Financiën. Laat me niet lachen. Was dat niet ook het geval met het onderzoek naar de groene aanslag? Dat geld is na meer dan 6 maanden nog steeds niet gevonden.
  En dat terwijl de SO2 uitstoot vandaag (24 mei) het trieste record haalt van 1.300µg SO2/m3. Wat was de norm van de WHO ook al weer? 20µg.m3?
  http://www.luchtmetingencuracao.org/detailpage.aspx?sid=800
  Dus Tweede Kamer: Wat er moet gebeuren is:
  – eerst productie zo ver naar beneden totdat SO2 norm wordt gehaald zoals in de milieuvergunning vastgelegd en/of alleen ruwe olie raffineren met een zwavelgehalte <1%; laat Venezuela zelf maar die troep raffineren,
  – eerst verbod op verbruik asfalt voor stoken van de ISLA
  – eerst openbreken contract van ISLA naar RdK/BOO en verbieden dat asfalt wordt gebruikt voor het stoken van BOO
  – Eisen dat de Milieudienst de BEVOEGDHEID krijgt om de zaak plat te leggen als de normen worden overschreden. De milieudienst kan en wil wel, maar MAG niet ingrijpen.

  Er is al jaren sprake van een onbehoorlijk bestuur dat haar beloften niet nakomt en de mensenrechten blijft schenden. Laat Plasterk niet wegkomen met "we hebben twee twee projecten opgestart en "gaat u rustig slapen, de regering (van Curaçao) waakt over u. ".

 13. Abraham Mossel

  Lul verhalen, neem je moer in de maling met je verkiezings smoesjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *