PFM | Ys nu officieel aangewezen als informateur

Direct vanmorgen al aan de slag

Etienne Ys is nu officieel aangewezen als informateur door de gouverneur. De voormalig premier van PAR-huize is direct vanmorgen aan de slag gegaan om te onderzoeken of de partijen PAR, MAN en PIN tot een regeerakkoord op hoofdlijnen kunnen komen.

Eerder tekenden de drie al een bereidheidsverklaring samen te gaan regeren. Ys gaf vanmorgen aan ook met de andere partijen die in de Staten zijn gekozen te willen praten over welke onderwerpen zij belangrijk vinden in de komende regeerperiode. Dat past ook binnen de opdracht van de gouverneur, die vindt dat de aandachtspunten van de andere partijen dan de drie van belang kunnen zijn, gelet op de kiezers die zij vertegenwoordigen.

In een persbericht van het kabinet van de gouverneur wordt gezegd dat ‘een breed draagvlak bovendien noodzakelijk is in het kader van de gewenste institutionele versterkingen in het bestuur van Curaçao’.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Ys nu officieel aangewezen als informateur

 1. Ja Mano dat kan wel maar door beschaafde politici en niet door oplichters en raddraaiers die binnenkort opgesloten moet worden in de gevangenis.

 2. Daan Banaan schreef; “In plaats van ijszakken op hun hoofd wordt het omkoopgeld al weer geteld.”

  Hepa, wacht ff, je bedoelt toch niet te insinueren en dat er in de brave, nette, super-integere hende drechi-regeringscoalitie van PAR, MAN en PIN óók al omkoopbare lieden zitting hebben?!

  Heb ergens gelezen, ( opgezocht omdat ik er niet bijster veel verstand van heb);

  “In een parlementair systeem behoort het tot de taak van een oppositie om naar vermogen kritiek te leveren op het regeringsbeleid en liefst duidelijk te maken waarom er een ‘verkeerd’ kabinet zit, “dat zo snel mogelijk dient te worden verwijderd en vervangen”. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw is dat ook in Nederland de gebruikelijke modus operandi van een oppositiepartij. De VVD is er onder de bekwame leiding van P.J. Oud i in 1952 mee begonnen.”

  D.w.z. dat de oppositie niet perse Par/Man of Pin parlementariërs hoeft om te kopen, met slim/intelligent oppositie voeren bereikt een oppositie hetzelfde, namelijk de of een regering pootje lichten.. 😆

 3. Daan Banaan

  Geloof me, er wordt al weer bekokstoofd hoe ze dit nieuwe kabinet kunnen laten vallen. In plaats van ijszakken op hun hoofd wordt het omkoopgeld al weer geteld.

 4. Abraham Mossel

  Ik denk dat Ys snel is uit geformeerd, de drie PAR, MAN, PIN hebben alles al op een rijtje staan en de slechte verliezers MFK/KFO/KdNT/MP/PS willen niet praten, de Losers laten Hendrik Schotte sr het woord voor de club van negen (9) doen. de politici leiders van de club van 9 liggen allemaal met ijszakken op hun hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *