PFM | Zomercarnaval cultureel erfgoed in Nederland

Zomercarnaval cultureel erfgoed in Nederland

Zomercarnaval cultureel erfgoed in Nederland

Het Zomercarnaval in Rotterdam wordt als honderdste traditie op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland geplaatst. Op de lijst staan landelijke tradities als Sinterklaas, Koningsdag en het afsteken van consumentenvuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Het Zomercarnaval is een tropisch feest dat in 1983 in Utrecht startte als ‘Antilliaans Zomercarnaval’. Studenten afkomstig uit Aruba en Curaçao wilden ook in Nederland de hun bekende carnavalstraditie vieren. Al snel verhuisde het feest naar Rotterdam en het groeide uit tot een groots evenement met groepen vooral uit Zuid-Amerika en het Caribisch gebied, maar ook uit Noord-Afrika, Kaapverdië, Spanje en Portugal.

Hoogtepunt is de Straatparade aanstaande zaterdag met de tropische carnavalsstoet die ieder jaar honderdduizenden belangstellenden trekt. Vorig jaar ging het niet door vanwege een zware zomerstorm.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Zomercarnaval cultureel erfgoed in Nederland

  1. Verfoeid makambafeest!

  2. Wij hebben Zomercarnaval te danken aan de Dhr Gordon Baines zonder hem was dit nooit hebben ontstaan.Ik was er bij tijdens de ontstaan van de Antiliaanse Zomercarnaval.Biba Gordon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *