PFM | Zorgen Den Haag over Venezuela nemen toe

Venezuela-supermarkten rijen crisis

Zorgen Den Haag over Venezuela nemen toe

De zorgen van Den Haag over de onrust in Venezuela nemen toe. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad. Op de eerste dag van het mei-reces was er volgens de krant scherpe kritiek op minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie.

Volgens de Kamer zijn de twee ministers als het gaat om Venezuela te passief. Michiel Servaes van de PvdA vindt dat de ministers alerter moeten zijn omdat een ‘kat in het nauw rare sprongen maakt’.

Ook Sjoerd Sjoerdsma van de D66 begint over de situatie en hij zegt dat hij een jaar geleden al heeft gevraagd aan de regeringen van Aruba en Curaçao scenario’s uit te werken hoe om te gaan met de eventuele vluchtelingenstroom.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Zorgen Den Haag over Venezuela nemen toe

  1. Als Maduro weg is staat de hele wereld aan de deur om een voet binnen te krijgen bij de opbouw van het land. Dat zal heel snel gaan.[…]

    Jaja. Om het land op te bouwen of om hun eigen portemonnee op te bouwen? Dat zal inderdaad ”heel snel” gaan, de olieprijzen zullen dan ineens wel omhoog gaan. Maar zolang Maduro aan de macht is wordt het land geboycot? Dan is er volgens mij iets anders aan de hand.
    Je geld of je leven?

  2. De Venezolanen die naar Curaçao of Aruba willen vluchten zijn de bandieten. Deze lieden gewoon terug in de zee dumpen. Geen medelijden maar straffe maatregelen om ze toegang tot de eilanden te beletten. of nog beter: doorsturen naar Noord Korea.

  3. Venezolanen zijn een trots volk. Venezuela is een rijk land vol mogelijkheden. Die mensen gaan vluchten voor geweld, maar willen gewoon in hun eigen land leven. Als Maduro weg is staat de hele wereld aan de deur om een voet binnen te krijgen bij de opbouw van het land. Dat zal heel snel gaan.
    Niet te vergelijken met de middenoosten volken die al eeuwen in Islamitische armoede leven en die nu komen profiteren van de lusten van Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *