Piar: OM zal MOT bevragen als dat moet

Willemstad – Procureurgeneraal Dick Piar laat de burgerbeweging Fundashon Akshon Sivil weten dat ‘wanneer het OM aanleiding ziet om in het kader van een strafrechtelijke onderzoek het MOT te bevragen, het dat zonder aanziens des persoons doet’. Piar schrijft dat in antwoord op vragen van voorzitter Ruben Suriel van Akshon Sivil van 16 juli. De pressiegroep had de vragen gesteld mede gezien de aard en omvang van de MOT-meldingen, het verloop van de carrière van premier Gerrit Schotte (MFK) en de inhoud van het uitgelekte memo van de Veiligheidsdienst VDC, op grond waarvan ‘wij ons bezwaarlijk kunnen indenken dat al deze stortingen een legitieme oorsprong hebben, laat staan dat geen sprake zal zijn van belastingontduiking door Schotte’.
Ook had Akshon Sivil van diverse bronnen vernomen dat het Openbaar Ministerie de betreffende MOT-meldingen ‘niet’ had onderzocht en werd aan de procureur-generaal verzocht ‘om ons antwoord te geven op de vraag of de regering in haar persbericht de waarheid gesproken heeft of niet’.

De regering Schotte had namelijk een paar maanden geleden in een persbericht gesteld dat het OM de meldingen van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) al had onderzocht. Onder meer het Antilliaans Dagblad had de PG en het OM gevraagd om hierop te reageren, maar kreeg eerder bevestiging noch ontkenning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *