Picture This! Curacao | Shop ‘till you drop

Blog Manon Hoefman | Picture This! Curacao


Je kunt het meisje uit de stad halen –en op een tropisch eiland neerzetten– maar je haalt de stad nooit helemaal uit het meisje. Het hele weekend weer gewerkt, de meisjes naar school, deze ochtend is het ‘me-time’. Ik wandel het winkelcentrum op zonder een ‘to do list’. Gewoon even lekker neuzen, koffiedrinken, zonder gehaast of getrek…

Het Promenade Shopping Center ligt aan de Schottegatweg Oost en is zeer ruim en gevarieerd. Van een lekker flesje wijn tot computer benodigdheden; van mode tot home decoratie; van lingerie tot kinderkleding; op Promenade kun je –zeker voor Curaçaose begrippen– echt uitgebreid winkelen. Terwijl ik op mijn gemak van winkel naar winkel struin, pro beer ik me te herinneren wanneer ik voor het laatst, zonder een concreet boodschappenlijstje, ben gaan winkelen.

Enthousiast over mijn nieuwe bikini, plof ik even later neer aan één van de tafeltjes op het pleintje, in het midden van het winkelcentrum. In de schaduw van de oude bomen bestel ik een kopje koffie en geniet opnieuw van het onthaasten. Het is druk op het terras van de Dames en ik zie lekkere gerechtjes voorbij komen. Een laat ontbijt of vroege lunch? Misschien dat ik mezelf straks ook we l trakteer op iets lekkers, maar eerst nog even de winkels in. Ik heb in die etalage een paar mooie schoenen gezien. Zouden ze mijn maat nog hebben? En zag ik nou uitverkoop bij Wulfsen & Wulfsen?

Als ik ‘s middags opnieuw een tafeltje heb bemachtigd, is het gedaan met de rust. Mijn man heeft zojuist de meisjes uit school gehaald en ze naar me toegebr acht. En dan wordt ‘me-time’ weer ‘we-time’. Toch ook wel gezellig. Terwijl we wachten op mijn zelf samengestelde salade –briljant concept van de Dames– en op hun poffertjes, vertellen ze over de schoolavonturen van vandaag. Ik luister naar hun verhalen en kijk ondertussen even naar mijn winkeltasjes. Wat een heerlijke dag!

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao - Manon Hoefman

Promenade Shopping center | Picture This Curacao – Manon Hoefman

Manon Hoefman | Foto Manon Hoefman - Picture This! Curacao

Manon Hoefman – Picture This! Curacao

Over de schrijfster: Picture This! Curacao – blog van Manon Hoefman die zij wekelijks schrijft voor de facebook website Picture This! Curacao. Met een combinatie van beeld en tekst streeft zij er naar om de beleving van een plek over te brengen, zodanig dat de lezer voelt alsof hij er zelf echt is geweest. Beschreven vanuit een persoonlijke ervaring, met een knipoog naar het gezinsleven en de ‘insides’ van een local.

Een Reactie op “Picture This! Curacao | Shop ‘till you drop

  1. mooi. en op nieuw opnemen met wat figuranten, dat trekt aan.
    het ziet er dood uit zonder mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *