Pieters stelt zich bescheiden op

De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges

De gevolmachtigde ministers Edwin Abath, Roy Pieters en Matthias Voges

DEN HAAG — De gevolmachtigde minister van Curaçao, Roderick ‘Roy’ Pieters, stelde zich bescheiden op tijdens zijn officiële kennismaking met de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Niet door het aangekondigde afscheid van het Curaçaose zakenkabinet, maar vanwege de overtuiging dat hij als minister vooral bruggen moet slaan tussen verschillende culturen en sociale klassen.

 

“Als ik naar de toekomst wijs, kijk dan niet naar mijn vinger, maar kijk naar de toekomst”

, zei hij tijdens de bijeenkomst, die vanwege het grote aantal aanwezigen niet werd gehouden in het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister, maar in het Van der Valk Hotel Wassenaar-Den Haag.
Onder de genodigden waren onder anderen de gevolmachtigde ministers van Aruba en St. Maarten, de ambassadeurs van Venezuela, Ecuador en Italië en vertegenwoordigers van Nederlandse ministeries, maar ook spelers van het nationale honkbalteam.

“Ik ben niet meer dan een instrument; iemand die de mogelijkheid creëert voor mensen om in contact met elkaar te komen. Als ik weg ben, dan hoop ik dat degene ook dit soort bijeenkomsten organiseert om zo veel mogelijk verschillende mensen bij elkaar te brengen”

, aldus Pieters.
Net als de andere bewindslieden uit het demissionaire zakenkabinet zei hij dat het vertrek van de huidige regering gepland was.

“We wisten van tevoren dat we drie tot zes maanden hadden om de hete kastanjes uit het vuur te halen.”

De bescheiden opstelling van Pieters bleek ook uit het feit dat hij een spreker uitnodigde, iets dat hij wil herhalen tijdens de tijd die hem nog rest als gevolmachtigde minister.
Die spreker was de Curaçaose neuroloog Ingemar Merkies met als voornaamste boodschap dat het menselijk brein vaak een geheel eigen invulling geeft aan de realiteit.
Nederland kan gezien worden als een land dat rijk is aan verschillende culturen of als een land waar diversiteit voor problemen zorgt, zei hij.
De Antilliaanse gemeenschap kan gezien worden als een groep van zo’n 400.000 mensen, maar door hun kleine of grote invloed op andere mensen ook als een veel grotere groep.

“Wie zijn perceptie verandert, kan daarmee ook zijn leven veranderen en zijn leven verrijken”

, aldus Merkies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *