PIKA: Geloven?

pikaMarvelyne Wiels wordt gestalkt door een groep van drie mensen, er is een samenzwering gaande en men wil haar ‘professioneel en politiek doodmaken’. Daar bovenop heeft ze te maken met een hoofd Communicatie binnen het Curaçaohuis, dat racistische uitlatingen heeft gedaan aan haar adres.

“Een zwarte vrouw kan een blanke vrouw niet ontslaan.”

Advertentie


2-14112013Dat is het belangrijkste weerwoord van de gevolmachtigde minister eerder deze week op de controverse rondom haar wandel en handel.
De echte bewijzen liggen ter inzage bij de partijvoorzitter van Pueblo Soberano en kunnen bekeken worden na het maken van een afspraak.
Is er iemand die dit gelooft?

De belastende informatie over Wiels komt van een Nederlandse journalist op Curaçao, die onderzoek heeft gedaan.
Naar eigen zeggen heeft hij alle documentatie om zijn informatie te staven.
Op basis van de feiten van dat onderzoek zit Wiels fout.
Heeft zij aan ‘vriendjespolitiek en fraude’ gedaan.?
Dat zeggen de NOS en de NTR die de artikelen overnamen.

En in de Tweede Kamer wordt het door de geijkte vijanden te berde gebracht in het vragenuurtje. Inmiddels heeft zowel de journalist als de gevolmachtigde minister zich bereid getoond om ontlastende dan wel belastende ‘stukken’ inzichtelijk te maken of vrij te geven.
En met dit heen-en-weer getrek en geduw van informatie, die zoals nu gebleken is, niet (helemaal) waar is en die dan vervolgens ook al niet (helemaal) weerlegd kan worden, verdwijnt er feitelijk steeds een klein stukje van de waarheid.
Want de een heeft dan waarschijnlijk het curriculum wat opgeleukt, de ander heeft ongetwijfeld zijn ‘scoop’ ook wat opgesmukt.
Dus wat moeten we nu nog geloven?

Advertentie

To Top

0 Reacties op “PIKA: Geloven?

  1. Vergeet de feiten, als je er vanuit gaat dat er weinig over te melden valt, maar kijk alleen naar hoe er mee om wordt gegaan door mn mevrouw Wiels en de premier van Curacao, dan moet het schaamrood je op de kaken staan. Bedreiging en openlijk machtsmisbruik. Stel je voor dat dit in andere landen ook zo zou gaan. Een ambasadeur wordt ergens van beschuldigd en zonder op de fouten in te gaan gooit premier Rutte de debetreffende journalist in eenzame opluiting in EBI in Vught of FoxNews roept de zoveelste keer iets over Obama en bammmm, Bill O’Reilly, Greta van Susteren en kompanen zitten in Guantanamo.

    Dit land gaat zo de kant op van minder plezierige landen in minder plezierige tijden, toen kritische journalisten uit vliegtuigen werden gegooid,tegenstanders van het ergime publiek gestenigd werden of opgehangen, punkbands die protesterden in een Goelag werden gegooid, boeken werden verbrand en hele bevolkinggroepen op de trein werden gezet naar Polen en politici die onrecht en corruptie aanpakten op straat werden vermoord als ze bijvoorbeeld een visje gingen kopen, of haal ik nu soms dingen door elkaar? Het is een gevaarlijk hellend vlak waarop de huidige politiek in Curacao zich bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *