Pilotproject Playa Kanoa

Willemstad – Minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft onlangs het pilotproject Playa Kanoa gelanceerd, waarbij de toegangsweg naar de baai opgeknapt wordt, boeien worden geplaatst om vissen te lokken, beton bij de pier wordt gestort en het onderkomen voor de vissers wordt opgeknapt.

Minister Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur op werkbezoek bij Paya Kanoa. Tijdens het bezoek vroegen de vissers onder andere aandacht voor de veiligheid bij Playa Kanoa.  FOTO GMN

Minister Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur op werkbezoek bij Paya Kanoa. Tijdens het bezoek vroegen de vissers onder andere aandacht voor de veiligheid bij Playa Kanoa.
FOTO GMN

Whiteman was onlangs bij Playa Kanoa op werkbezoek.
Daar besprak de minister met de bekende visser Kenneth Webster wat er zoal gedaan kon worden om het gebied aantrekkelijker en rendabel voor de vissers te maken.
Webster bracht daarbij het probleem van vandalisme onder de aandacht van de minister.
De bewindsman stelde voor om mensen uit de omgeving te zoeken die samen met een beveiligingsbedrijf voor de nodige bewaking kunnen zorgen.
De regering ziet het belang in van de ontwikkeling van Playa Kanoa. Hiermee wordt de economie gestimuleerd en worden de belangen van de vissers beschermd.
Ook als er zich op zee een calamiteit voordoet, kan het vertrek van hulptroepen vanuit Playa Kanoa geregeld worden.
Tijdens het werkbezoek werd Raymond Gericho, deskundige op het gebied van coöperaties, aan de vissers gepresenteerd.
Gericho heeft als taak de vissers te stimuleren om coöperaties op te richten.
Whiteman is een groot voorstander van coöperaties.
Vissers kunnen coöperaties vormen en zo een stevige basis leggen om hun werk plek te beheren en hun doelen te bereiken.
Het pilotproject is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met minister Balborda van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning die het groene licht gaf voor het opknappen van de toegangsweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *