Pisas: 1,2 Mln. verspild

Gilmar ‘Pik’ Pisas

Parlementariër Gilmar ‘Pik’ Pisas: 1,2 Mln. verspild

Willemstad – ,,De huidige regering heeft 1,2 miljoen over de balk gegooid en het is ongelooflijk dat de coalitie alles slikt om een mogelijke val van de regering te voorkomen.”

Dat stelt parlementariër Gilmar ‘Pik’ Pisas van oppositiepartij MFK in een persverklaring. Volgens Pisas slikken partijen die nog nadrukkelijk campagne voerden voor een schone regering – ‘een huftervrij kabinet’ – nu alles van in ieder geval één persoon, namelijk van premier Ivar Asjes.

Pisas heeft in zijn verklaring een opsomming gemaakt van besluiten die de premier nam zonder met anderen daarbij te overleggen.

,,Aan het eind van het liedje hadden de andere coalitieleden geen andere keus dan met de staart tussen de benen ja te knikken.”

Het Statenlid haalt het voorbeeld aan van de Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels die de formateur en het parlement voorloog over haar cv. Zij ontsloeg een personeelslid uit wraak en uiteindelijk besloot Asjes om de betreffende persoon een schadevergoeding van 300.000 gulden mee te geven.

De Vertegenwoordiger van Curaçao in Nederland verspilde heel veel geld aan de renovatie van het Curaçaohuis zonder dat zij daarvoor toestemming van de ministerraad had. De regering benoemde tegen het advies van de Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) een directeur bij Refinería di Kòrsou (RdK).

Pisas stelt dat het geld dat voor de sportstichting Sedreko bestemd was in een andere entiteit werd gestopt om sportcomplexen te vernieuwen, en zo ervoor zorgt dat de sportstichting doodbloedt. Nu Asjes besloten heeft om een nationaal sportinstituut op te richten, is er voor 1,2 miljoen gulden een consultant in de arm genomen, daarbij zijn de boekhoudkundige regels niet in acht genomen.

De MFK-politicus wijst er op dat op 10 mei 2012 Pueblo Soberano het project voor een Nationaal Instituut voor de Sport presenteerde en dat de Staten daar unaniem mee instemde. De vraag is nu wat er binnen PS is gebeurd waardoor men een heel nieuw concept accepteert dat heel veel geld zal kosten. Het oorspronkelijke plan zou samen met Sedreko worden uitgevoerd en kostte 25.000 gulden.

,,Nu gaat datzelfde plan de samenleving 1,2 miljoen kosten. Samen met de Fundashon pa Deporte i Responsabilidat Sosial die jaarlijks 800.000 ontvangt, is er al in totaal 2 miljoen verspild die niet aan de sport wordt besteed.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “Pisas: 1,2 Mln. verspild

 1. Pik Pisas is een grapjas, de goede man heeft geen enkele opleiding en was kopieerapparaatbediende bij de politie. Nu lacht hij zich iedere maand een deuk als hij zijn statenlidsalaris ziet, want dat salaris zou hij nergens anders kunnen verdienen.

  Wel bij de MFK, waar de hoogste man niet verder is gekomen dan 2 MAVO maar wel een imposant blad vol veroordelingen en faillissementen heeft opgebouwd.

  Moeten wij deze man serieus nemen en op zijn geblaat reageren?

 2. Hij heeft het over verspilling…
  hoe durft hij???
  Zijn heer en meester De heer Schotte heeft miljoenen uitgegeven aan snelle auto”s zogenaamde beveiliging door politie motoren als hij een ritje ging maken.
  dure en nutteloze dienstreisjes een prive fotoslaaf en het volgzame matelpakjes dametje die alle dienstreisjes 1e klas mee mocht maken.

  neemt niet weg dat dit kabinet met mevrouw Wiels heel veel geld aan het verspillen is.

 3. Abraham Mossel

  Waar haalt hij de moed vandaan deze PIK de grapjas!. Alles wat deze papagayo zegt is in opdracht van zijn baas Gerrit de Raaf, zelf heeft hij geen mening “kan ook niet met zo’n LBO opleiding. De MFK heeft zelf niks verspilt neeeee ze hebben het nog erger gedaan met zelf hun eigen zakken te vullen, miljoenen zijn er verdwenen in zakken van MFKers familie en vrienden.

 4. Henriques

  En dan heeft dit intelligent figuur verspild geld tussen 2010-2012 niet eens meegeteld.
  Misschien moet hij bij zijn fractievoorzitter te rade gaan. Die weet er alles van af, ondanks dat hij niet meer dan de Mavo is gekomen.

  Rekenen was duidelijk niet zijn sterkste punt op school.

 5. De pot verwijt de ketel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *