Pisas geeft namen omkopers aan OM

WILLEMSTAD — MFKStatenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft vanochtend een verklaring afgelegd tegenover de officier van justitie en de namen gegeven van de personen die hem zouden hebben willen omkopen. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om de verklaringen van Pisas te analyseren en na te gaan of er redenen bestaan om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

Pisas zei dat hij in het openbaar de namen niet zal noemen en het OM alle ruimte geeft om zijn werk te doen.
Procureur-generaal (PG) Dick Piar heeft twee weken geleden het OM de opdracht gegeven om ambtshalve onderzoek te doen naar pogingen tot omkoping van Statenleden.
Het onderzoek begint bij Pisas, die de week daarvoor in de media verklaarde dat hij tot drie keer toe benaderd is om tegen betaling zijn steun aan het huidige kabinet in te trekken.
Dat het onderzoek bij Pisas begint, betekent niet dat alleen met hem wordt gesproken. In een verder onderzoek dat mogelijk gaat plaatsvinden, zal met meerdere Statenleden worden gesproken.
Bij poging tot omkoping spitst het onderzoek zich zowel toe op de persoon die een ander poogt om te kopen, als op degene die betaald krijgt voor het verlenen van een bepaalde gunst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *