Pisas is het wachten op sportcomplex Barber beu

Bron: Amigoe

WILLEMSTAD — De bouw van een multifunctioneel sportcomplex in Barber moet zo snel mogelijk van start gaan. Dit stelt MFKStatenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas. In een persbericht hekelt hij het feit dat de bouw nog niet is begonnen, ondanks vele beloftes van de regering, waar zijn partij MFK ook deel van uitmaakt. Volgens Pisas is het volk van Bándabou het wachten beu.

Volgens Pisas is men in Bándabou het gewend dat opeenvolgende regeringen beloftes maken, maar dat deze niet worden nagekomen. Een schoolvoorbeeld hiervan is volgens het Statenlid wat er nu gebeurt met het aangekondigde sportcomplex in Barber. Begin december vorig jaar gaven toenmalig Sport-minister Lionel Jansen (PS) en premier Gerrit Schotte (MFK) het startsein voor de bouw. Indertijd werd aangegeven dat de totale kosten van het project 4,5 miljoen gulden zouden bedragen, dat de eerste fase zo’n 1,8 miljoen zou kosten en dat het project in 2014 klaar zou moeten zijn. In zijn persbericht verwijst Pisas naar de ceremonie van begin april vorig jaar. “Oudminister Jansen gaf toen aan dat in januari 2012, na de bouwvak, de werkzaamheden zouden aanvangen in Barber. Het terrein werd inderdaad schoongemaakt, maar sindsdien is er niets meer gebeurd en nu zijn we in april aanbeland. Tijdens een Centrale Commissie-vergadering van begin april verklaarde de huidige Sport-minister Carlos Monk (PS) dat de werkzaamheden nu wel zouden beginnen.”

Pisas vindt de huidige situatie voor de bewoners van Bándabou onacceptabel: “De werkzaamheden moeten nu wel van start gaan.” Volgens het MFK-lid is er binnen zijn fractie over deze zaak gesproken. De conclusie dat uit deze vergadering naar voren is gekomen, is volgens Pisas dat Bándabou het verdient dat er nu zo snel mogelijk met de bouw van het sportcomplex wordt begonnen.

Wij geconstateerd dat het terrein dat indertijd werd schoongemaakt, weer mondi (bos) is geworden. Wij verzoeken de Sport-minister dan ook om het volk van Bándabou niet in de steek te laten.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *