Pisas (MFK): Rosaria is hypocriet bezig

pisasWILLEMSTAD — Waar was Pais-leider Alex Rosaria met zijn kritiek op de Bosman-wet, toen de Nederlandse premier Mark Rutte (VVD) zich eerder dit jaar op Curaçao bevond? Deze vraag stelde MFK-Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas deze week

Advertentie

Pisas reageert met zijn kritiek op Rosaria, nadat deze eerder deze week verklaarde tevreden te zijn met de uitspraak van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (Ecri) over het omstreden wetsvoorstel van het Nederlandse Tweede Kamerlid André Bosman.
De Ecri liet zich zeer kritisch uit over het initiatiefvoorstel, dat als doel heeft om toelatingseisen te introduceren voor inwoners van Aruba, Curaçao en St. Maarten die zich in Nederland willen vestigen.

Ook de MFK is te spreken over deze uitspraak van de Ecri, maar plaatst wel haar vraagtekens bij de verklaringen van Rosaria.
Het MFK-lid beschuldigt de Pais-leider ervan hypocriet bezig te zijn en de populaire jongen te willen zijn.
In dit verband stelt Pisas dat toen de Nederlandse premier eerder dit jaar op Curaçao was, zijn fractiegenoot Amerigo Thodé een brief aan Rutte overhandigde waarin hem werd gevraagd om alles te doen opdat de Bosmanwet, die de MFK als racistisch omschrijft, geen wet zou worden.
Dit gebeurde in een overleg tussen Rutte en leden van de Staten van Curaçao.
Maar volgens Pisas hield Rosaria tijdens dit overleg ‘zijn lippen stijf op elkaar’.
Pas nadat de MFK haar brief aan Rutte had overhandigd en de Nederlandse premier het eiland had verlaten, nam Rosaria openlijk stelling tegen de wet, aldus Pisas.

“Nu speelt hij weer de hypocriet door te stellen dat zijn partij altijd al tegen de wet was, maar waar was hij toen Rutte op het eiland was?”

, vraagt het MFK-lid zich af.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *