Plaatsing palen bij Caracasbaai illegaal

caracasbaai-1

Plaatsing palen bij Caracasbaai illegaal

WILLEMSTAD — De palen die zo’n twee weken geleden op het strand van Caracasbaai werden geplaatst, maken deel uit van illegaal ondernomen werkzaamheden op overheidsterrein. Dit laat de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), desgevraagd weten. Aangezien het op overheidsterrein heeft plaatsgevonden, betreft het tevens ‘illegale occupatie van overheidsterrein’.

“De personen verantwoordelijk voor de plaatsing van de palen, hebben dit zonder toestemming van de overheid ondernomen. Zij hadden hun plannen wel eerder kenbaar gemaakt, maar hebben vervolgens geen vergunningen aangevraagd.

Men is dus gewoonweg gestart met de werkzaamheden wat natuurlijk niet zomaar kan. Aangezien het dus overheidsterrein betreft, zal de uitvoeringsorganisatie Domeinbeheer hiertegen duidelijke actie ondernemen”,

aldus minister Balborda. Directeur van Domeinbeheer Jairo Martis geeft in een toelichting te kennen dat de uitvoeringsorganisatie vorige week van de illegale werkzaamheden hadden vernomen. Hierop is een inspectie op locatie uitgevoerd en heeft er inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de verantwoordelijken.

“De personen hebben tijdens het gesprek een concreet plan gepresenteerd, op zich een mooi plan gericht op het duiktoerisme, maar deze locatie op het strand pal naast het water is niet geschikt en men kan niet zomaar zonder de benodigde vergunningen starten”, aldus Martis.

Het onderzoek naar deze werkzaamheden is nog gaande waarbij Martis stelt dat er spoedig met de minister afstemming zal plaatsvinden om verdere stappen te ondernemen ter handhaving.

Zoals eerder gemeld hebben verschillende strandbezoekers van de werkzaamheden melding gemaakt en hun zorg hierover uitgesproken. Het natuurrijke gebied is geliefd onder recreanten en badgasten.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *