Plan A HNO in de prullenbak

HNO CWILLEMSTAD — Het nieuwe hospitaal in Otrobanda (HNO) wordt niet gedeeltelijk gebouwd op de terreinen van vier panden aan de Hamelbergweg/Pater Euwensweg. Dat blijkt uit een brief die de regering aan de eigenaren van de panden, waaronder twee artsenpraktijken annex woonhuizen, heeft gestuurd. Dat bevestigt een van de eigenaren.

Advertentie

In september maakten de overheid, Usona en het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) bekend dat het ziekenhuis op hun terrein zou worden gebouwd.
De onderhandelingen om de panden te verkrijgen zijn toen gestart. Het bod dat de regering aan de eigenaren heeft gedaan was volgens een van hen belachelijk laag en een schaamteloze belediging.
Zij zijn er dus niet mee akkoord gegaan.
Uit de brief, die vorige week verstuurd werd, blijkt dat het afwijzen van het bod de reden is om de plannen in te trekken.
De brief is ondertekend door minister Ben Whiteman van Gezondheid (PS).
Plan B voor het nieuwe ziekenhuis gaat uit van de aankoop van winkelcentrum Colon. De onderhandelingen hieromtrent zijn nog gaande.
Het gehele perceel is gewaardeerd op een maximumbedrag van 18,5 miljoen gulden. Er zou al een koopoptie-overeenkomst getekend zijn.
Als de koop alsnog niet doorgaat moet de overheid 300.000 gulden betalen aan de eigenaar van het winkelcentrum.

Parkeerterrein ook onderdeel van de bouwplannen
Ook het parkeerterrein aan de Hamelbergweg is onderdeel van de bouwplannen.
De Stichting Salus Infirmorum (de stichting die stelt eigendom te zijn van het parkeerterrein) heeft een voorstel aan beheerder Amparo Dos Santos gestuurd met het verzoek om zijn commerciële activiteiten op het terrein te staken.
Dos Santos stelt dat hij door extinctieve (verkrijgende) verjaring eigenaar is geworden van het perceel in kwestie.
Sinds begin jaren negentig exploiteert hij het aanvankelijk braakliggende terrein gelegen aan de J.H.J. Hamelbergweg z/n. Z
o heeft hij onder meer het terrein schoongemaakt, laten omheinen en het laten asfalteren.
De advocaat van Dos Santos, Everett Wilsoe, zal de komende week op het voorstel van de stichting reageren.
Zijn cliënt wil een contraprestatie die past bij het prijsgeven van zijn eigendomsrechten met betrekking tot het perceel.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *