PNP: Motie van wantrouwen noodzakelijk

WILLEMSTAD — Een motie van wantrouwen om het al demissionaire kabinet-Schotte per onmiddellijk naar huis te sturen moet gezien worden als een noodzakelijke poging om de bevolking voor een debacle te behoeden.

Volgens voorzitter van de PNP, Marelva Jansen-Liberia, zal in het geval een dergelijke motie wordt aangenomen, de oplossing van de impasse zijn dat het kabinet de beslissing van een meerderheid accepteert en per onmiddellijk aftreedt.
Op deze manier kan een interim-regering de nieuwe verkiezingen voorbereiden.

De PNP stelt dat het voorstel van de partij om een motie van wantrouwen tegen het kabinet in te dienen gekomen is door de bewuste acties van onbehoorlijk bestuur door de regering. Het huidige kabinet heeft het land in een financiële crisis gedompeld en er zijn geen indicaties dat ze iets doen om de situatie te verbeteren.
Daar komt bij dat uit revanche besloten wordt om de Staten te laten ontbinden. Zelfs nu het kabinet-Schotte bijna tot een einde is gekomen wordt geprobeerd om de bevolking voor de gek te houden in het belang van persoonlijk gewin in de druktank- zaak op het terrein van het ziekenhuis.
Fondsen worden uit de overheids-nv Refeneria di Kòrsou (RdK) gehaald om een politieke campagne, gratis onderwijs, mogelijk te maken.

Dit is nog een voorbeeld waarom Curaçao deze regering niet verdient”, aldus Jansen-Liberia.
De PNP, met deze slechte ervaring in het geheugen, zal zich nogmaals sterk maken voor het institueren van een constitutioneel hof voor Curaçao.
Maar voor nu ligt de oplossing van deze impasse bij degenen die het zelf hebben gecreëerd, Schotte en zijn ministers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *