Politie Berichten

politie-bericht1
23 inbraken en 14 diefstallen in twee dagen

WILLEMSTAD — Inbraken en diefstallen lijken deze dagen schering en inslag te zijn. Bij de politie kwamen gisteren en vandaag maar liefst 23 meldingen binnen van inbraken en 14 van diefstallen en werd een poging tot inbraak gedaan bij het nieuwe kruithuis.

Het dievengilde sloeg zijn slag door in te breken bij dertien woningen, acht bedrijven en twee buurtcentra, zo meldde een medewerker communicatie van de politie vanmorgen.
Daarnaast werd er deze dagen veertien keer aangifte gedaan van diefstal, zoals het inslaan van autoruiten om vervolgens persoonlijke spullen uit de wagens te stelen.
Verder heeft men een poging tot inbraak gedaan in één van de containers op het terrein achter het industriepark Brievengat, waar nu het kruithuis is gevestigd en het vuurwerk opgeslagen ligt.

———
Vrouw opgepakt voor overval

WILLEMSTAD — Het Atrako- team begaf zich onlangs naar de gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) om de Gyanese vrouw D.P. (38) aan te houden, voor haar betrokkenheid bij een gewapende overval.

De voorlopige hechtenis van de vrouw werd geschorst en ze zou onder voorwaarden uit de gevangenis vrijgelaten worden, in afwachting van de behandeling van een overvalzaak.
Maar zo ver kwam het niet.
Ze werd bij de gevangenis aangehouden voor haar betrokkenheid bij een ernstige overval op 9 augustus.
Op die bewuste dag werd een 31-jarige ondernemer ontvoerd uit zijn minivan op de Scharlooweg, mishandeld, bestolen en achter het stadion Antoine Maduro in Kintjan gewond achtergelaten door twee overvallers.
De politie heeft later twee personen opgepakt.
De 24-jarige vrouw R.N. is met gestolen cheques bij en bank in Saliña aangehouden en de 41-jarige man F.L.V. werd later bij een bedrijf aan de Schottegatweg om dezelfde reden aangehouden.
De vrouw zat sinds 16 oktober vast in verband met een gewapende overval op 5 oktober bij Bottelier, waarbij een vrouw in haar eigen woning werd vastgebonden, terwijl de daders spullen uit haar woning haalden.
Ook de 33-jarige man S.M.A.C. werd die dag aangehouden, nadat hij zichzelf had aangegeven bij de Atrako-afdeling.

———-
17-jarige ingerekend

WILLEMSTAD — Het Atrako Team van de politie heeft gisteren de 17-jarige, in Guyana geboren jongen S. N. aangehouden in verband met een gewelddadige overval in een huis te Bottelier op 5 oktober jongstleden.
Op die bewuste dag werden in de woning te Bottelier een man en een vrouw overvallen door drie gemaskerde mannen, waarvan een een wapen bij zich had.
De verdachten dwongen de twee mensen op de grond te gaan liggen, bonden hen vast en legden een doek over hun hoofd. Hierna werd het hele huis doorzocht en namen ze een groot aantal spullen mee. Op 16 oktober werden al twee verdachten in deze zaak aangehouden en gisteren was het de beurt van nummer drie.

———-
Man met drugs gepakt

WILLEMSTAD — Agenten van het politiebureau van Otrobanda hebben afgelopen donderdagavond tijdens een reguliere preventieve controle in de Nantiestraat de 21-jarige op Curaçao geboren man B.A. aangehouden.
Bij hem werd tijdens de controle een klein zakje met cocaïne aangetroffen.
De man is aangehouden voor overtreding van de Opiumlandsverordening.
Gedurende deze controle werd ook een tweede man aangehouden, die de agenten belette hun werk te doen en ook weigerde om de instructies van de politie te volgen.
De man, de 43-jarige op Curaçao geboren S.H., mocht na verhoor door de politie in de ochtenduren weer naar huis.

————
Aanhouding voor schietpartij

WILLEMSTAD — De man S.S. (49) is donderdagnacht aangehouden voor een schietpartij ter hoogte van een ‘trùk di pan’ in de buurt van Palu Blanku. Uit een preliminair onderzoek van de politie blijkt dat twee personen beschoten werden door onbekenden vanuit een voorbijrijdende auto.

Terwijl de agenten bezig waren met een onderzoek ter plekke, kregen zij een melding binnen dat bij het politiebureau Otrobanda twee personen aangifte hadden gedaan van de schietpartij.
De agenten begaven zich eerst naar dat politiebureau en vervolgens naar een woning in Wishi voor een huiszoeking.
Tijdens het onderzoek in de woning vond de politie een vuurwapen en scherpe patronen in de badkamer en kleine plastic zakjes met daarin cocaïne.
Die zijn in beslag genomen en de bewoner werd aangehouden en voorgeleid voor verder onderzoek.

———-
Poging diefstal restaurant opgelost

WILLEMSTAD — De politie is erachter gekomen wie in een restaurant aan de Roodeweg heeft ingebroken op 10 november, dankzij de verdachte zelf.

Q.M., 21 jaar, is op 21 november naar de politie gestapt om enkele spullen te halen.
Dat waren de spullen die de politie bij het restaurant in beslag had genomen.
De agenten waren op die dag naar het restaurant uitgerukt, maar troffen bij hun aankomst daar niemand aan.
De agenten vonden wel enkele spullen, die zij hadden meegenomen voor nader onderzoek.
Omdat hij deze spullen is gaan halen werd M. aangehouden voor poging diefstal en voorgeleid. Het onderzoek duurt voort.

———–
Quad-dieven opgepakt

WILLEMSTAD — Een quad van het merk Yamaha die vorig weekeinde uit de tuin van een woning in Jan Boos is gestolen, werd deze week in de tuin van een woning op Seru Mahuma door de politie gevonden.
De quad werd in beslag genomen en de volgende dag is de politie naar dezelfde woning gegaan voor onderzoek.
De mannen R.C.J.L. (24) en R.R.I.L. zijn aangehouden in verband met de diefstal en voorgeleid.

———–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *